OHMYGOSSIP — See südantsoojendav lugu sai alguse juba enam, kui kümme aastat tagasi. Üks vaene Vietnami ehitustööline, kellel oli vaevu endalgi vara, investeeris 2001 aastal omaenda raha kalmistu ehitamisele, mis pühendatud abordi teel surnud beebidele, kirjutab I Heart Intelligence.

Paljud abordi teel surnud beebid, sealhulgas ka arenenud riikide nagu Singapuri, visatakse protseduuri järgselt meditsiiniliste jäätmete hulka. Vietnami linnast Nha Trang pärit Tong Phuoc Phuc usub, et lootel on samuti hing ja ta soovis nende jaoks rohkem ära teha.

Tong´i lugu algas aastal 2001, kui tema naine ootas last. Kui Tong läks koos oma lapseootel naisega haiglasse, märkas ta, et paljud lapseootel naised sisenesid kõrvalruumi, aga lahkusid beebita. Ta hakkas mõistma, et need naised tegid abordi.

Tong´i süda murdus, et need pisikesed inglikesed ei saanud kunagi võimalust sellesse maailma siseneda. Seejärel uuris ta haiglalt, kas saaks kõik abordi teel surnud beebid võtta ja matta nad väärikalt maha. Lõppude lõpuks olid ju nemadki inimolendid.

Omaenda säästude eest ostis Tong tükike maad ja rajas surnuaia. Sellest ajast peale mattis ta sündimata looted maha.

Tänaseks päevaks on Tong maha matnud rohkem, kui 16 000 sündimata beebit ja pühendab end jätkuvalt sellele.
“Rajasin 12 aasta jooksul 3 kalmistut, mis sisaldavad umbes 16 000 hauda,” ütleb ta dokumentaalfilmis “Tough Love” (“Karm armastus”).

“Ma teen seda, sest mõtlen neile lastele, kes elavad ja saavad nautida rõõmu, kooliskäimist, kommide ja kookide söömist. Neil lastel on suur privileeg. Vähemalt ma saan sündimata lastele kinkida hauaplatsi,” ütleb Tong, kui ajab parasjagu kinni veel ühte hauakest. “Noored naised saavad seda vaadata, et nad lõpetaksid selleni viiva tegevuse.”

Tong´i esimene rajatud kalmistu on pannud paljusid inimesi abordi peale mõtlema.

Ühel päeval tundis Tong, et abordi teel surnud beebide matmine pole piisav ja ta otsustas astuda järgmise sammu. Ta soovis hakata päästma beebisid, kellele pole veel aborti tehtud ja anda neile elus võimalus.

Kui lapse ema ei soovinud beebit, pakkus Tong, et kasvatab lapse ise. Ta hakkas naisi veenma, kellest paljud olid teismelised, et nad ei hakkaks elu lõpuni oma valikut kahetsema. Ta pakkus, et armastab ja hoolitseb nende beebide eest ja kui nad soovivad oma last ühel päeval tagasi, ainult öelgu.

“Kui ma poleks tulnud siia, oleksin samuti abordi teinud,” ütleb Nhung Nguyen, kui ta istub oma armsa tütre kõrval, kes päästeti tänu Tong´i pingutustele.

“Onu Phuc (Tong) tuli minu juurde, veenas mind mitte aborti tegema ja lubas aidata,” jätkab naine.

Tong on alates oma erilisest teekonnast suutnud päästa juba sadu beebisid. Paljud lapsed on kasvanud tema kodulinnas asuvas lastekodus. Lisaks kasvatab ta praegugi oma kodus 20 päästetud last; samal ajal kasvab kiriku annetuste toel rohkem, kui 50 last tema teises kodus.

“Ma olen neile rääkinud, miks nad praegu elus on,” ütleb mees dokumentaalfilmis. Kui Tong poleks kogu selles ettevõtmises abi saanud, oleks ülesanne muidugi võimatu olnud. Teda aidatakse aina enam. Kes aitab läbi tegevuse, kes toob asju ja toitu. Osad toetavad rahaga, et saaks lapsi harida.

“Ma panen oma südame ja hinge sellesse,” avaldab mees.

Tong´il on väga hea meel näha, et abortide arv on märkimisväärselt vähenenud. “2004 aastal tuli kalmistule matta 30 last päevas. Nüüd esineb päevi, kui pole ühtegi beebit. Olen selle üle väga rõõmus,” ütleb Tong.

Pole kahtlustki, et Tong on tõeline kangelane!

Vaata dokumentaalfilmi siit:

Avafoto: Tong Phuoc Phuc/Facebook

Loe lisaks:
ŠOKEERIV! Naine põgenes rasedana haiglast ja naaseb alles 46 aastat hiljem – arstidele avaneb täiesti uskumatu vaatepilt! + Dokumentaal VIDEO!

6-aastane poiss sureb ja jätab vaibale sinise laigu – pereema südantlõhestav lugu levib sotsiaalmeedias.

14-aastane tüdruk suri une pealt: lahang paljastas kohutava põhjuse