OHMYGOSSIP — See oli aasta 1955, kui tollal 26-aastane Zahra Aboutalib toimetati tugevate emaka kokkutõmmete tõttu haiglasse. Zahra oli aga kunagi näinud naist, kes suri sünnituse ajal, mistõttu põgenes ta tulistvalu minema, sest kartis sama saatust.

46 aastat hiljem sünnitas Zahra “kivibeebi”, mis hämmastas arste ja teadlasi kogu maailmas.

Marokost pärit Zahra ootas aastal 1955 oma esimest last. Tollal ei osanud Zahra ettegi kujutada, et tema lugu saab maailmakuulsaks ja meditsiinilisest seisukohast ajalooliselt oluliseks.

Zahra koges kaks ööpäeva tugevaid kokkutõmbeid, kuid ei suutnud last sünnitada. Haiglasse jõudes öeldi, et läbi tuleb viia keisrilõige. See oli hetk, kui Zahra sattus paanikasse. Ta oli kuulnud ühest naisest, kes suri sarnases olukorras.

Zahra pani haiglast putku, aga 46 aastat hiljem juhtus midagi täiesti uskumatut. On teada, et selliseid juhtumeid on kogu inimkonna ajaloos esinenud vaid 290 korda.

Sellist nähtust nimetatakse litopeediaks. Tegemist on seisundiga, kus väljaspool emakat kasvanud loode on surnud ja hakanud lupjuma. Selle tagajärjel kannab ema oma kõhus “mumifitseerunud” loodet.

Zahra puhul näib, et ta otsustas lihtsalt ära unustada, et ta üldse rase on. Hiljem tal enam mingeid sümptomeid polnud ja ta otsustas adopteerida 3 last. Ta sai ka lapselapsi ja elas õnnelikku elu. 75-aastasena olukord siiski muutus, kui talle tekkis väljakannatamatu kõhuvalu. Arstid kahtlustasid algselt, et 75-aastasel naisel on kasvaja, mistõttu saadeti ta kiiresti ultrahelisse. Sellest oli möödunud juba 46 aastat, kui Zahra põgenes rasedana haiglast…

Arstid olid sõna otseses mõttes šokeeritud, kui avastasid, et kasvaja on hoopis mumifitseerunud loode.

Professor Taibi Quazzani räägib ainulaadsest juhtumist dokumentaalis “The 46 year pregnancy” (“46 aasta pikkune rasedus”).

Loode oli arenenud emaüsast kõrgemale kõhuõõnde ja muutus lõpuks tundmatuks objektiks ema immuunsussüsteemis. Selle tulemusel hakkas loode enda ümber koguma kaltsiumi, muutudes “kiviks”. Kaltsiumist moodustunud “kilp” oli aastatega kasvanud suuremaks, kaitsmaks Zahra organismi põletiku eest.

Zahra on praeguste andmete järgi ainus naine maailmas, kes kandis last oma kõhus kokku 46 aastat. Pärast ultraheli tehti Zahrale raske operatsioon ja arstid kartsid, et ta võib kaotada palju verd. Operatsioon läks õnneks suurepäraselt ja Zahra “sünnitas” lõpuks kivibeebi.

All on dokumentaal juhtunust:

Avafoto: Lahtilõige litopeediast/TOP DOC @ Youtube

Loe lisaks:
6-aastane poiss sureb ja jätab vaibale sinise laigu – pereema südantlõhestav lugu levib sotsiaalmeedias.

FOTOD! Vaata, milline luksus oli vanasti lennukiga lendamine!

VIDEOÕPETUS: Kuidas hariliku pliiatsiga realistlikult inimest joonistada + juuste, silmade ja huulte varjutamine