OHMYGOSSIP — Nutitelefonid on meie maailma täielikult muutnud. Tänapäeval on võimatu ette kujutada elu ilma internetita või kui pole kiiret telefoniühendust inimesega, kes viibib näiteks teispool maakera, kirjutab Daily Mail.

Teinekord on lausa hirmutav mõelda, kui suurt rolli telefon meie elus mängib. Peaaegu kogu elu on sinna koondunud. Telefonis on maakaart, kalender, kellaaeg, märkmik, kaamera, telefoninumbrid, fotomälestused. Pole ka ime, et nutitelefonid tekitavad sõltuvust, kui kõik leidub ühest kohast.

Paljudele on telefon hommikul esimene asi, mis kätte haaratakse ja õhtul viimane. Soovitatakse telefoni enne magamaminekut mitte näppida.

See lugu räägib tüdrukust, kes elas just eelpool kirjeldatud viisil. Tüdruk oli just enne magamaminekut telefoni käes hoidnud ja pani selle ööseks enda kõrvale. Järgmisel hommikul hüüdis ema oma tütart hommikusöögile. Peale mitmeid hüüdeid, kui tüdruk polnud vastanud, otsustas ema vaatama minna, milles asi. Sealsamas avastas ema oma tütre elutu keha. Vanemad viisid tütre otsekohe erakorralisse meditsiini, aga kahjuks oli juba liiga hilja. Nende tütar oli surnud.

Vanemad olid kurbusest murtud ja ei suutnud juhtunut mõista. Nende tütrel oli õhtul kõik täiesti korras olnud. Nad said peaaegu šhoki, kui kuulsid, mis tütrega oli juhtunud. Lahangus selgus, et tütar oli saanud elektrilöögi. Vanemad said alles kodus teki alla vaadates aru, mis oli juhtunud. Telefoni laadija oli seinas ja juhtme ots teki all. Juhe polnud telefoniga ühendatud. Laadija adapter oli läbi põlenud.

Kahjuks laevad väga paljud lapsed oma telefone just öösiti. Ka politsei kinnitas, et telefoni laadija leiti tõesti voodist. Juhe oli katki ja vigane koht kinni teibitud. Vigane juhe põhjustas korraliku elektrilöögi, mis omakorda viis olukorra tüdruku surmani.

Katkise juhtme kasutamine põhjustab palju riske. Lisaks võivad laadijad iseeneslikult põlema süttida. See ongi põhjus, miks telefone tuleb laadida päevasel ajal, järelvalve all!

Avafoto on illustratiivne: Pexels/Daria Shevtsova

Loe lisaks:
UURING: Saa teada, kui paljud inimesed TEGELIKULT tuhnivad oma kaaslase telefonis

Lugejad räägivad hingelt ära: Nutitelefonis ja tahvelarvutid röövivad lastelt vanemad

4 suhtumismustrit, mis viivad kooselu kindlale lõpule + nõuanded!