OHMYGOSSIP — Mõned levinumad aga väärad näopuhastusharjumused võivad põhjustada pikas perspektiivis nahaärritust, rasu ja ebapuhtust, vahendab Women´s Health.

Alla on kokku kogutud viis kõige levinumat näopesemisega seotud viga ja kuidas saaks olukorda parandada:

1. Vale toode
Õige toimega puhastusvahend peaks eemaldama mustuse, meigi ja ebapuhtuse, aga see võib eemaldada liiga palju ka naha loomulikke õlisid ja terveid rakke. Leia selline puhastusaine, mis täidab oma ülesande, ega pole liiga õrn (et peaksid nägu kaks korda järjest pesema) või liiga raske (et nahk muutuks punaseks, ärritunuks ja kuivaks).

2. Liialdamine
See on hea, kui pesed nägu päeva jooksul korra või kaks, aga rohkemad korrad võivad nahka ärritada ja põhjustada liigset rasu. Kui sa pole meiki, päikesekreemi kandnud või liialt higistanud, jäta õhtul pesuaine kasutamine vahele ja pese lihtsalt leige veega. Nahk vajab vahetevahel puhastusainetest puhkust.

3. Vale veetemperatuur
Müüt: Kuum vesi avab poorid ja külm vesi sulgeb. Tegelikkuses ei ole võimalik poore nii kergesti avada ja sulgeda. Kuum vesi võib mõnusana tunduda, aga seeläbi saab häiritud naha loomulike kaitsvate õlide kiht ja viib naha liigkuivuseni või rasu liigtootmiseni. Leige vesi on piisavalt õrn ja tõhus puhastamiseks.

4. Liigne koorimine
Koorimine on tervislik viis eemaldamaks surnud naharakud, kuid mõõdukus on võti. Vali granuleeritud koorimisvahend ja kasuta seda maksimum kaks või kolm korda nädalas. Näo õrnaks hõõrumiseks kasuta pigem käsi, mitte kindaid või lappi.

5. Kehv loputamine
Loputa nägu peale pesu hoolikalt puhtaks, et vabaneda pesuvahendi jääkainetest. Jääkained ummistavad poore ja aitavad kaasa mustuse kogunemisele. Lõug, juuksepiir ja nina saavad tavaliselt kõige vähem hoolt.

Avafoto: NordenBladet