OHMYGOSSIP — Paljud inimesed ostavad poest šampooni ja palsami, mis kuuluvad samasse sarja: rasustele, kuivadele, kõõmamuredega juustele jne. Juukseekspertide sõnul on sama sarja šampooni ja palsami ühendamine ebavajalik, suure tõenäosusega ka kahjustav, kirjutab Women´s Health.

“See on justkui kahte tüüpi juuste eest hoolitsemine. Üks tüüp on peanahast poolde pikkusesse ja teine poolelt maalt otstesse,” ütleb juuksurisalongi omanik Nunzio Saviano.

Saviano ütleb, et kui peanahk on rasune ja juukseotsad kuivad, tuleb šampoon valida rasustele juustele, aga palsam niisutamaks kuivi juukseotsi.

“Need ei peaks kunagi olema sama sorti,” ütleb Saviano.

Women´s Health´i andmetel tuleks šampoonid ja palsamid valida juuksetüübi jaoks ravimi eesmärgil. Šampoone ja palsameid on valikus niivõrd palju erinevaid ja väga harva sobivad nad omavahel kokku, mida juuksetüüp parajasti vajab.

Erinevate tootesarjade valimine on kindlasti hea mõte, kuna seeläbi pöörad tähelepanu oma vajadustele.

Procter & Gamble´i juhtivteadlane Rolanda J. Wilkerson´i sõnul võiks sama sarja tooteid kasutada ainult juhul, kui su peanahal esineb kuivust ja kõõma. Seda seetõttu, et kui kasutad kõõmavastase šampooniga koos näiteks mõne teise sarja palsamit, kaob šampooni hooldav mõju.

Juustele aitab elujõudu lisada E&S Magneesiumiga Hair Energy Maximus+ peanaha sprei. Loe toote kohta täpsemalt ja osta SIIT.

Avafoto: Pexels/Graig Adderley

Loe lisaks:
VÄSINUD JA RÄSITUD juuksed? Siin on teile vajalikud tooted!

10 NÕUANNET, kuidas juuksed väga pikaks kasvatada ja eemaldada peanahale ladestunud kaltsiumsoolad

VAU, kui lihtne nipp, kuidas tühja veepudeli ja fööniga lopsakad juuksed saada + VIDEO!

KÕIK, mida pead teadma, kui värvid juuksed PASTELLtooni + FOTOD!