OHMYGOSSIP — Kui soovid, et näonahk oleks paremas korras, vaata kindlasti üle oma toidulaud. Nii terviseedendajad kui kosmetoloogid on kahe käega selle poolt, et kõige olulisem mõjutaja on toitumine, vahendab Tyyli.com.

Sellest on juba aastakümneid räägitud, kuidas toitumine avaldab nahale mõju, ent on ka vastakaid arvamusi. Osad arvavad, et see, mida pistad suhu, pole kuidagi seotud asjaoluga, miks vinnid tekivad. Teised aga ütlevad, et nende kirka naha taga seisab tervislik ja puhas toiduvalik.

Arst ja kosmetoloog Emmi Jokinen pooldab samuti viimast väidet. “Toitumine avaldab naha seisukorrale väga palju mõju. Minu arvates on nahale halvimad valge jahu ja suhkur. Soovitan valge suhkru vältimist ning nisujahu leib vahetada rukkileiva või 100% kaeraleiva vastu. See mõjutab kindlasti naha seisukorda,” ütleb BeAlive Health Club ilusalongi kosmetoloog Emmi Jokinen.
Jokinen ei soovita gluteenist täielikult loobuda, sest see võib kaasa tuua ainevahetuse probleeme. Ta soovitab pidada toitumispäevikut, misjärel saab professionaal öelda, millist toiduainet tuleks kärpida, et naha seisund paraneks.

“Mina soovitaksin menüüst välja jätta pigem midagi konkreetset nagu näiteks maiustused. Kui süüa palju pitsat ja juua alkoholi, siis loomulikult tekkib vinne ka siis, kui naha eest väliselt parimal moel hoolitseda. Paljud teavad isegi, et eelpool mainitu ei tee nahale head,” ütleb Jokinen.

Üheks oluliseks naha seisukorra mõjutajaks on ka vee tarbimine. “Väga oluline on hoolitseda vedeliku tasakaalu eest organismis. Hoia veepudel koguaeg läheduses ja võta iga 10minuti järel sõõmuke. Sedasi ei muutu nahk kuivaks.”

Teisel, kolmandal ning neljandal kohal Jokinen´i listis on erinevad köögiviljad, kiudained ja kasulikud rasvad. “Toiduga saadavad kasulikud rasvad on nahale väga vajalikud.” Kasulikke rasvu saab näiteks avokaadost ja pähklitest, mis mõjuvad lisaks nahale ka kogu üldisele organismile panustavalt.

“Kui pähkleid niisama süüa ei armasta, lisa neid jogurti sisse müsli hulka. Paraku on paljudele poemüslidele hulka lisatud ka suhkrut.” Mitmed inimesed kasutavad nahahoolduse toetamiseks tsinki, biotiini ja kollageeni preparaate, aga Jokinen soovitab keskenduda enim siiski toitainerikkale ja mitmekesisele toitumisele. Mitmekesise toitumise puhul ei ole tarvis purkideviisi erinevaid vitamiine, sest enamuse saab toidust kätte. Söömise pärast ei tohiks stressis olla, sest stressihormoon mõjutab samuti nahaseisundit. Jokinen ei ole oma toiduvalikus piinlikult range, vaid naudib aegajalt nii ühte, kui teist. “Söön sisetunde järgi, ega soovita teistelegi keelamist, sest siis tekib stress. Mõnikord klaasike veini ei tee nahale hullu.”

Avafoto: OHMYGOSSIP

Loe lisaks:
Lihtsad nipid, mis aitavad parandada teie näonahka!

Loe, mis juhtus selle 33-aastase naisega, kui ta loobus valgest suhkrust + FOTOD!

6 KODUST nippi punnide ja akne raviks