OHMYGOSSIP – Ei pea omama miljoneid ja kalleid kreeme, et enda nahka hellitada ja selle eest hoolt kanda. On päris palju toiduaineid, mida võib leida iga naise köögist, millest saab edukalt valmistada häid koduseid maske.

Seekord räägime AKNEst. Üleöö aknest just lahti ei saa, kuid kasutades allolevaid koduseid nippe, saab seda vähendada, ilma kallite kreemideta!

1. Hambapasta

Hambapasta on kõige levinum kodune akne “ravim”. See sisaldab triklosaani mis tapab akne bakterit. Pane hambapasta akne piirkonda. Pärast 30 minutit, loputa maha sooja veega. Veenduge, et te ei kasuta geel hambapastat. Geel hambapasta sisaldab sageli erinevaid ained, mis võivad nahka veel rohkem ärritada. (Enne, katseta ühe punnikese peal, kas sinu näonahk seda kannatab) Tähelepanu! Kindlasti ei tohi määrida tervet nägu hambapastaga kokku, vaid kanna vatitikuga täpselt punnikesele.

2. Jääkuubikud.

Mähi jääkuubik pehmesse riidetükki (käterätikusse vms.) ja pane see otse aknele. See aitab vähendada põletikku, turset ja sügelust. Kuna jää kuivatab nahka, hoia samuti tervest nahapiirkonnast eemale!

3. Sidrunimahl

Sidrunimahl sisaldab C-vitamiini, mis toimib kokkutõmbavalt ja pinguldab. Pane sidrunimahla vatitikuga otse aknele.  Samuti joo palju sidrunimahla, see viib välja toksiinid kehast, mis omakorda muudab naha värskemaks ja säravamaks. Näiteks lisa seda oma joogivette.

4. Söögisooda

Söögisooda aitab reguleerida pH taset nahal. Võite kasutada seda scrubina. Sega sooda veega nii, et moodustub pasta. Pane saadud pasta nakatunud piirkonnale. See vähendab põletikku ja aitab vabaneda akne armidest. Veenduge, et te ei jäta seda liiga kauaks, eriti kui teil on tundlik nahk.

5. Mesi ja kaneel

Mesi on suurepärane kodune vahend aknest lahti saamiseks. See aitab nahal säilitada oma niiskust. Mesi annab ka olulisi toitaineid ning aitab tappa bakterid, mis akne põhjustab. Kaneel on hea vistrikute vastane ravi. Sega mesi ja kaneel vähese veega. Pane punnidele ja hoia peal vähemalt tund.  ( vanas Hiinas tehti kaneeli-mee maski kahe nädala jooksul IGA PÄEV, ja enam ei pidavat vistrikke ega aknet tagasi tulema.)

6. Munavalge

Eraldage munast munakollane. Pane munavalge puhtale näole, hoidudes silmaümbrustest. Lase kuivada umbes 10 minutit. Loputa sooja veega.

Avafoto on illustreeriv: Instagram/@zhara_nilsson