OHMYGOSSIP — Akne on tõeline paharet ja paljude noorte vihavaenlane, kuid kui veidikene tahta ja endale aega leides naha eest hoolitseda, võib teda juba vähese ajaga leevendada. Aloe vera, teepuõli või kasvõi toores kartul – kõigile leidub midagi, tuleb proovida ja endale see õige akne (ka armide) leevendaja leida! 

Seekord tahaksin teiega jagada mõningaid viise kuidas akne ja nende armidega hakkama saada. Paljud ütlevad, et akne armid hajuvad ise ajaga, kuid nii see päris ei ole. Minul on teile mõned head soovitused, et nendest kiiremini lahti saada. Akne ravi ise sõltub tavaliselt sellest kui hull probleem juba on. Ka ravi pikkus sõltub sellest, kas on juba põletik sees või mitte. Ärge andke alla!

Esimene asi mida peaks kohe kindlasti tegema, on naha koorimine! Kõige parem viis oleks MIKRODERMABRASIOON scrub (koorija), mida saate ka ise koduste vahenditega teha, segades  1 tl söögisoodat , 2 tl puhastatud või destilleeritud veega. Masseeri segu aknele, lase seista 1 minut ja loputa nägu leige veega. Seda võiks (parem oleks ütelda peaks!) korrata 2-3 korda nädalas, usu see aitab.

Kui aga on võimalusi juba spetsiaalse masina abi kasutada,  siis on olemas selline asi nagu  NÄO TEEMANTLIHVIMINE EHK MIKRODERMABRASIOON. Teemantlihvimine on naha mehaaniline koorimine teemantotsikutega aparaadi abil. Mikrodermaabrasioon (mikrolihvimine) ehk näo naha lihvimine on pehme ja valutu viis vabaneda „surnud“ naharakkudest ja stimuleerib naha regeneratsiooni. Teiste sõnadega on mikrodermaabrasioon täiuslikkuseni viidud näo mehaanilise piilingu protseduur. Akne armid on 4-6 korraga lõplikult läinud. Hindadest rääkides, maksab 1 kord circa 45€ ringis, kuid erinevates salongides on erinevad hinnad. Tuleb vaid see õige leida.

Teiseks, soovitan armidel kasutada nõiapuu ja sidrunimahla. Nende “kibe” mõju on suurepärane! Eriti veel neile kellel rasune nahk. Nõiapuu rahustab ärritunud nahka ja ahendab poore. Nõiapuuvett võib leida ökopoodides.

Kui te veel ei teadnud, siis ka TEE JOOMINE teeb aknele head! Teel on hea puhastav ja nahka raviv efekt. Parim aknega toime tulev ja armide vabastaja on kummel ja punane tee. Joo neid kahte koos, 2-3 korda päevas ja näed juba varsti tulemusi.

Kindlasti nüüd mõned küsivad, mis on PUNANE TEE? On olemas kahte tüüpi punast teed, esimene punane tee on Oolong , mis  on pooleldi fermenteeritud tee , musta ja rohelise tee vahepealne, milles on ühendatud musta ja rohelise tee parimad maitse- ja aroomiomadused. Ka sisaldab ta kaks korda rohkem kofeiini, kui must tee ning on väga vitamiinirikas ja vürtsikas.

Teine on Punane Rooibos tee. Rooibos tee on eristatavat punast värvi ja selle maitse on samuti unikaalne oma magusa kergelt pähklimaitsega. Selle meeldiv maitse ja mitmed tervislikud omadused on aidanud Rooibosil muutuda populaarseks teeks üle kogu maailma. Ta on endiselt üsna “uus” aga järjest enam inimesi on hakanud armastama seda unikaalset punast teed. Rooibosi populaarsus on kasvanud mitte ainult selle imelise värvi ja maitse poolest aga ka kõigi nende imeliste tervisele kasulike omaduste tõttu. Rooibos ei sisalda kofeiini ja on madala parkainesisaldusega, seega saab seda nautida kogu päeva ilma ebameeldiva kõrvalmõjuta. See muudab samuti selle suurepäraseks teeks rasedatele naisterahvastele ja imetavatele emadele.

Veel on palju igasuguseid koduseid vahendeid, nagu näiteks toores kartul. Viil toorest kartulit ja hõõru seda oma näole. Või siis pange punnidele tomatimahla. Hoia peal 10 minutit ja loputa leige veega. Veel aitab väga hästi aloe vera, hea ja tõhus ja ilma keemiata!

Mida ma veel tahaksin rõhutada – ärge pigistage vistrikke. Selle asemel tehke neile mitu korda päevas puhta näopesulapiga vahelduvaid sooje ja külmi kompresse, kui muid võimalusi pole. Kompressid ravivad nahka tänu vereringe hoogustumisele. Lõpuks tupsutage teepuuõli või kookosõliga. Võite seda kanda iga õhtu, enna magamaminekut. :)

Tahaks kindlasti ära mainida, et ka toitumine peaks akne puhul olema tervislik. Või siis peaks hoidma eemale mõnest toidust, mis aknet tekitavad. Nagu näiteks SHOKOLAAD, vürtsikad toidud, juust, pählid, veel ütlevad arstid, et ka sushi tekitab punne, kui seda tihti süüa. Veel hoiduke McDonaldsist vms. kiirtoidukohtadest ja ka lehma piim ei ole ka hea!

See eest soovitaksin süüa / juua: Värsket kala, rohelist teed, juur- ja puuvilju ja teha nendest mahlasid. Parim akne ravi toit pidavat olema AUSTRID!!! Mitmed uuringud on näidanud, et nendes on suur kogus  mineraalset tsinki ja see vähendadab aknet.

Ärge unustage ka oma  toidukavasse lisada probiootikume ehk piimahappebaktereid. Neidsamu “häid” piimhappebaktereid leidub hapendatud piimatoodetes (keefir, jogurt), kuid tõhusam ja mugavam on kontsentreeritud bakterirakke osta pulbri, kapslite või tablettidena – väikeses annuses on rohkem baktereid ning need on läbinud ranged kvaliteedi ja ohutuse nõuded. Annustamine on täpsem ja lihtsam ning avaldavad tugevamat toimet.

Viimaseks, lisan mõned head maskid ja nipid. 

1.Porgandi-teepuuõlimask

1 porgand + pisike viil ananassi + 1 spl mett + pool tl rohelist teed + 2 tlk teepuuõli.

Purusta keedetud porgandid ja ananass ning lisa ülejäänud koostisosad. Kanna mask näole ja kaelale 20 minutiks.

2.Sega blenderis kokku supiklusikas kohupiima ja 1,2 supilusikat tomatimahla.  Kanna nahale ja jäta 10-15 minutiks mõjuma. Loputa põhjalikult sooja veega.

3.Tomatimask akne vastu: purusta üks küps tomat ning kanna näole ja kaelale. Jäta tunniks ajaks mõjuma. Loputa leige veega. Korda protseduuri iga päev ja juba pärast nädala-ajast kasutamist võid märgata puhtamat ja säravamat jumet.

4. Proovi ka küüslauku!!! Küüslauk on antibakteriaalne ja verd puhastav taim.

Purusta toores küüslauk ja sega see puhta veega (kasutage rohkem vett kui teie nahk on tudlik). Hõõru küüslaugu segu punnidele,lase sel seista 5-10 minutit , peale mida pese maha leige veega.

Avafoto: Kristiina Kalberg/ Ohmygossip Couture