OHMYGOSSIP – Ootusärevus ja pühade-eelne sagin on jälle võimust võtmas. Reklaamikära aina paisub. Hoiatab: ärge magage midagi maha! Mõelge, varuge, valmistage ise või ostke – nüüd on õige aeg!

Aga kas keegi on mõelnud ka nendele, kellele ei ole lähedasi, kellega seda rahu ja kingituste aega veeta? Soovimatult on tänavad täis kodutuid inimesi ja ka loomi, kellel ei ole siin ilmas enam kedagi kellele loota, kelle juurde jõuluajal magu täitma ja kaminaette kallimate inimestega sooja minna.

Vaatamata püüetele luua soodsaid elamispindu, kasvab kodutute inimeste arv jätkuvalt. Kodutus on majandusprobleem ja vaesed jäävad alati meie hulka, kuid me ei tohiks neid ignoreerida. Peaksime otsima alternatiivseid teid, et anda ulualust neile, kes ei saa endale lubada majas elamist.

Minu arust ei ole alkoholism peamiseks kodutuse põhjuseks – pigem on tegu paratamatu kõrvalnähuga, sest millest muust üks eluheidik rõõmu tunneb kui pudelist kangest? Ärajoonud näoga, pisut ennasttäis käitumisega inimesele, kes tõesti enam muud ei taha kui juua ja laaberdada, kellel on lisaks veel ebaviisakas suuvärk, ei annaks keegi sentigi. Kuid inmeste puhul, keda vaadates võib tõesti uskuda, et tal on nälg, oleksin mina nõus kasvõi rahakoti viimase rahatähe eest süüa ostma – minul on vähemalt soe kodu ning armastavad lähedased, temal pole ehk sedagi.  Seetõttu ei tunne kadedust, vaid rõõmu kui saan kedagi aidata.

Otsustasime oma sõbrannaga, et sellel aastal ei tee suuri kalleid kingitusi perele, vaid leiame aega ja teeme ringi siin lähedal oleva linnakese tänavatel, et kinkida midagigi neile, kellel ei ole kedagi ega midagi. Teeme suurtesse termostesse kuuma teed, valmistame võileibu ja ostame turult saiakesi, mandariine, kindaid ja muud pudi-padi, et see jagada neile, kellel seda vaja on!

Päris paljud kodutud on sooja südamega ja väga üksikud. Ärge kõndige neist mööda nagu nad ei oleks väärt kasvõi ühte penni. Kui Sul on südant, tee heategu kasvõi ühelegi neist! Olgu see siis suur või väike!

Kaunist Jõuluaega teiele kõigile ja veel kaunimat uut aastat !