OHMYGOSSIP – Pole inimest, kes ei sooviks olla õnnelik. Aristoteles on koguni öelnud, et kõikide inimeste fundamentaalseim soov on õnnelik olla, ja kõik tegevused oma elus on kannustatud just sellest soovist. Muidugi soovime kõik õnnelikud olla, kuid kui paljud meist teadlikult selles suunas tööle hakkavad?

Haigeks jäämine on meie signaal ebaõigest elustiilist. Muretsemine, hirmud ja negatiivsed mõtted nõrgestavad meie organismi. Jätke oma ellu ainult kasulikud ja tähenduslikud asjad – see, mis on kasulik teile, on kasulik ka teistele.

Alustage enda kallal teadlikku tööd, sest pikas perspektiivis tasub see end kuhjaga ära. Alljärgnevalt on esitatud kolm viisi, mida on kasutatud kolme aastatuhande vältel.

1. Alustage oma mõtete jälgimist. Võtke igal õhtul viis minutit aega, kirjutades üles tunded, mida päeval tundsite. Tuletage meelde läbielatud olukorrad ja emotsioonid. Milliseid negatiivseid iseloomujooni need peidavad? Mida te kavatsete teha homme, et parandada neid loomujooni. Väga tähtis on see kõik kirja panna.

2. Mõtelge asjade peale, mis teevad teid õnnelikuks ja sünnib nö positiivse mõtlemise ime! Kui keskendute asjadele, mis teile meeldivad, liigute justkui teistsuguste võngete sagedusalasse ja teie keha hakkab ennast ise tervendama. Enamgi veel – teie ellu tuleb veelgi rohkem positiivseid asju, sest kõik, millest te mõtlete, muutub reaalsuseks – ka probleemid, mis teid vaevavad. Keskenduge asjadele, mida te naudite, ja näete, kuidas kõik hakkab muutuma.

3. Tegelege mediteerimisega. Meditatsiooni ajal keha ja vaim puhkavad ja tervendavad end.

Avafoto: Pexels