OHMYGOSSIP — Eks selle üle võib palju arutleda, aga lõpuks jõutakse enamasti ikkagi arvamusele, et usaldus on suhte kõige olulisem komponent. Usalduse puudumisel võid olla pidevalt haavunud ja muremõtetes, vahendab I Heart Intelligence.

Kui sinu ja su partneri vahel puudub tingimusteta usaldus, kulutate lõpuks liiga palju väärtuslikku aega, muretsedes selle pärast, kus ja kellega teine on ja mida teeb ning lõpuks tekitab paranoia meeletult halba tunnet.

Kindlasti pole see selline suhe, mida lootsid.

Siin on 7 põhjust, miks usaldus trumpab armastuse igas suhtes alati üle:

1. Usaldus paneb kõik asjad käima
Kui sa soovid tõelist armastust, pead endast andma kõik. See on rohkem binaarne. Sa kas oled temasse armunud või mitte.

Binaarne lähenemisviis sarnaneb kriminaalmenetluse kaitsja näitega. Advokaat tuuakse kliendi jaoks kohale, olenemata tema tunnetest. See on advokaadi valik klienti toetada, kui kontakt loodud ja otsustatud, et ta esindab klienti.

Samal viisil on usaldus samuti otsus. Armastus võib sind inspireerida suhet edasi arendama, kuid usaldus on otsus. Kui sa soovid kellegi eest hoolt kanda, pead kõigepealt kinkima talle oma usalduse.

Pead lahti laskma kõikidest mõtetest, mis su peas on ja uskuma, et teine ei tee sulle tahtlikult haiget ning on su jaoks alati olemas nagu sina tallegi.

2. Sinust saab parem inimene
Kui sa usaldad endale kallist inimest, lased lahti kõikidest ebakindlustest ajal, mis veedate eraldi. Sa annad suurema kergusega oma partnerile selle vaba hetke, mida ta vajab üksinda olemiseks. Tulemuseks leiad rohkem aega enesele, ilma, et peaksid oma suhte pärast muretsema. See võimaldab teil mõlemal keskenduda enesearengule ja muutuda paremateks inimesteks ja partneriteks.

3. Usaldus määratleb suhtes rahu
Sageli näitab valmidus otsida usaldust ka soovi otsida rahu.
Kui suhtes on erinevad arvamused või isegi vaidlused, juhib usaldus teid mõlemaid rahumeelse lahenduse poole. Sel viisil olete mõlemad rahulolevad nii enda, kui partneriga ja seda sama tunneb ka teine.

4. Usaldus aitab sul emotsioone kontrollida
Me kõik oleme emotsionaalsed olendid ja enamasti kipume rõhutama pigem vahendeid, kui tulemust. Meile meeldib suhtes suhelda, millel on tähendus ja tõeline väärtus.

Kuid kuidas me alguses otsustame, kas suhe kujuneb selliseks? Me kasutame usaldust! Me kasutame usaldust, et hinnata seda, millised suhted meil teiste inimestega on. Me kasutame usaldust selleks, et teha kindlaks, kui suure osa omaenda olemusest peaksime teistele andma.

5. Armastus võib sinu otsuseid hägustada, kuid usaldus annab neile valgust
Me kipume arvama, et armastus võib meeleheite ajal olla meie ainus tõeline päästja. Kuid reaalsus on see, et tavaliselt oleme ratsionaalsete otsuste tegemiseks ikkagi liiga pimedad. Oleme liiga hõivatud, sest tahame saada lähedastelt heakskiitu, aktsepteerimist ja imetlust, mõistmata, et tegelikult pärsib armastus meie võimet mõistlikult mõelda.

Siin tulebki usaldus mängu. Usaldus aitab sul mõista, kas sinu ees seisev inimene on tõesti pingutamist väärt. See aitab sul eristada inimesi, kellega sul on olnud eluaegne side ja neid, kes mingil hetkel lahkuvad.

6. Usaldus annab sulle võimaluse suhet edasi arendada
Sul on kaks valikut: võid oma suhte ära lõpetada või edasi liikuda. Kui oled otsustanud oma partnerit usaldada, parandad tõenäoliselt nii end, kui suhet. Kui loobud usaldusest, eemaldad tegelikult juhendi sellel teel, mis aitab teil rasked ajad üle elada.

7. Usaldus tõstab sinu enesekindlust
Usaldus võib sul aidata elus enamat saavutada. Kui tead, et see, keda armastad, toetab ja armastab ka siis, kui kogu maailm ümber laiali laguneb, tunned sügavat sisemist jõudu ka kõige tormilisematest aegadest ülesaamiseks. Teine pool annab sulle enesekindluse arendada uusi oskuseid ja võtta vastu uusi väljakutseid oma unistuste ja eesmärkide saavutamiseks.

Avafoto: Pexels/Leah Kelley

Loe lisaks:
10 MÄRKI, et sinu isiksus on nii sügavjaintensiivne,et see lausa hirmutab teisi

Teadusuuringud väidavad, et ranged kasvatusvõtted võivad olla põhjuseks, miks lapsed valetavad

Armastuse leidmine Sulle, kes oled üle 40: Päästa oma kohtingud nende 6 olulise näpunäitega