OHMYGOSSIP — Paljud inimesed soovivad võimalikult kaua nooruslikud välja näha ja teadlased on leidnud geeni, mis aitab sel võimalikuks saada. Hollandi teadlased on paljastanud, et geen, mis aitab inimestel kauem nooruslik välja näha, on sama, mis põhjustab punaseid juukseid ja heledat nahka, kirjutab Telegraph.

Rotterdami Erasmuse ülikooli teadlased vaatlesid 2700 eakamate hollandlaste nägusid ja jõudsid selgusele, et MC1R-geeni kandjad nägid omavanuselistest keskmiselt 2 aastat nooremad välja.

“Esimest korda on leitud geen, mis osaliselt selgitab, miks ühed näevad oma vanuse kohta vanemad, teised nooremad välja,” ütleb uuringus osalenud teadlane Manfred Kayser.

MC1R-geenil on teadaolevalt lisaks nahavärvile roll ka põletiku ja DNA paranemisel, mis võib olla noorusliku välimuse põhjustaja.

Teadlased sõnul on siiski vaja läbi viia veel uuringuid, mille abil täpselt öelda, kuidas erinevad näojooned nagu naha lõtvumine ja naha paranemine seostub MC1R-geeniga.

“Vanuse arvamine on üks parimaid ja põnevamaid viise inimeste vanuse mõõtmiseks ja loodame, et see viib lähitulevikus uute läbimurrakuteni tervise ja vananemisega seotud teadusuuringutes,” kommenteeris doktor David Gunn.

Praegused uuringu tulemused soojendavad kindlasti punajuukselisi inimesi, sest nende ihu vananeb tõenäoliselt aeglasemalt.

Avafoto: Pexels/Dg fotografo

Loe lisaks:
See on TÄPSELT ÕIGE vanus, millal hakata kasutama vananemisvastaseid tooteid

Tee kohe TEST ja saa teada, milline on sinu naha tegelik vanus

TOITUGE nagu ihuspetsialist ning teie nahk tänab teid!

Lihtsad nipid, mis aitavad parandada teie näonahka!