OHMYGOSSIP — India naised teavad täpselt, kuidas looduslike komponentidega iluprobleeme lahendada. India naisi peetakse sageli loomulikult kauniteks naisteks. Neilt on palju õppida ja lisaboonuseks saab säästa sadu eurosid salongikülastustelt ja ilulõikustelt, kirjutab Inspire.

Need on mõned näited India naiste igapäevaelust, mida nad noorusliku välimuse ja nahavigade raviks kasutavad. Kõik nimetatud ained on looduslikud, mistõttu ei kujuta nahale mingisugust ohtu.

Siin on 10 suurepärast ilunippi, mida India naistelt õppida:

Ebaühtlase päevituse korrigeerimine
Liigne päikese käes viibimine päevitab naha ebaühtlaselt (kui sa just täiesti alasti pole). Kui segad sidrunimahla teelusikatäie meega ja kannad nahale, mõjub see ihule noorendavalt. Sidrun aitab päevitust eemaldada, kui mesi samal ajal taastab niiskuse. Lihtsalt määri segu näole, oota vähemalt 10 minutit ja pese hiljem sooja veega maha.

Multani Mitti särava naha heaks
India naised kasutavad multani mitti (India savi) segu naturaalse näomaskina. Multani mitti ahendab poore, puhastab sügavuti, kuivatab vistrikke ja silub nahka. See sobib hästi rasusele ja normaalsele nahale.

Muuda pidevalt soengustiili, et peatada juuste hõrenemine
India naiste pikkade ja tervete juuste saladus on erinevad soengustiilid. Nad teevad juukselahke erinevatesse kohtadesse ja see ongi üks peamisi lihtsamaid põhjuseid, kuidas juuste hõrenemist peatada. Ka päike paistab sedasi erinevatele kohtadele ning harjamine toimub teisiti.

Kasuta kikerherne jahu, et lahti saada soovimatutest karvakestest
Tee kikerherne jahust ja veest pasta ning kanna segu kohtadele, kus on soovimatud karvad. Paar nädalat järjest sedasi tehes saad karvakestest püsivalt lahti.

Kasuta neemipuu lehti, et aknest lahti saada
India neemipuu lehed teevad aknele kalduva nahaga imet. Tee neemilehtedest pasta ja määri seda kahe kuu jooksul igapäevaselt nahale. Hoia seda veidi aega näos ja pese maha. Samuti võid kasutada ka neemiõli ja kanda seda soovitud kohtadele. Neemil on antiseptiline toime ja ta aitab lahendada nahapõletikke.

Tee säravate juuste jaoks
Tee lisab juustele läiget. Roheline tee lisab blondidele juustele sära, kui samas näiteks hibiskuse tee mõjub punastele juustele hästi. Rosmariini tee muudab tumedad juuksed rohkem elavamaks.

Juuksed hennaga säravaks ja kauniks
Kas soovikd oma juuste struktuuri paremaks muuta? Juuksevärvid sisaldavad enamasti mitmeid kemikaale, mis kuivatavad peanahka ja viivad juuste väljalangemiseni. Kanna hennat juustele üks kord kümne päeva jooksul. See niisutab ja lisab juustesse punast tooni, mis tekitab tumedate juuste puhul päikese käes sillerdust. Tumeda hennaga saab isegi halle juukseid peita.

Kurkum tumedate laikude jaoks
Kurkumit saab kasutada tumedate kaenlaaluste heledaks muutmiseks ja nahatooni parandamiseks. Tee kurkumist ja piimast pasta ning hoia seda 10 minutit näos. Seejärel pese maha.

Kasuta kõõmaprobleemide puhul sidrunit
Sega kookosõli lusikatäie sidrunimahlaga, et lahti saada tülikast kõõmast. Masseeri kokkusegatud seguga juuksejuuri ja jäta tunnikeseks mõjuma. Seejärel pese maha. Kui kõõm ilmub ikkagi tagasi, võid kasutada kohupiima.

Kookosõli nahaniisutamiseks
India naised kasutavad kookosõli kõigeks. Nad kasutavad õli, et eemaldada tumedaid kohti, leevendavad nahakuivust ja kaitsevad nahka päikesepõletuse eest. Lisaks määrivad nad kookosõli juustesse, et need näiksid säravad ja oleksid ülimalt pehmed.

Avafoto: Pexels/The MakeUp Maachines

Loe lisaks:
NAISTE ILUNIPID, mis ei jäta ühtegi meest külmaks

Kuidas särada nagu Hollywoodi staar? Loe kuulsuste ilunippe!

3 KASULIKKU NÄPUNÄIDET, kuidas lavendlit ilurituaalides kasutada + VIDEO!