OHMYGOSSIP — Enamustele seostub lavendlilõhn lõõgastusega. Lavendli lehtedest valmistatud tee nautimine või selle lõhna nuusutamine lõõgastab ja rahustab meeli, vahendab Huffington Post.

Lavendlit saab lisaks kasutada ka nahahoolduses, mis on tuntud, kui hea puhastaja ning ravija. Seda kaunist lillat taime võib kasutada üksi või segada teiste koostisosadega. All on kolm kasutusviisi:

1. Akne ravi
Skinfluence NYC´i dermatoloog Marina Peredo sõnul ei tea paljud, kes aknega hädas, et taimeõli, nagu lavendel, ei ummista poore. “Selle antiseptiline ja antibakteriaalne omadus võib olla akne jaoks looduslik lahendus,” ütleb Peredo. Ta soovitab nõiapuu näovee hulka tilgutada paar tilka lavendli eeterlikku õli. Lavendel parandab ja tasakaalustab nahka ning lisaks takistab vinnide teket. Niisuta vatipadi näovee seguga ja kanna puhtale nahale.

2. Peanaha loputamine
Kui oled kõõma tarbeks juba kõiki poes ja apteegis müüdavaid šampoone katsetanud, aga millestki pole pikaajaliselt tolku olnud, siis proovi Amy Jirsa õpetust lavendlisegust. Keevasse vette tuleb lisada lavendlit ja õunaäädikat. Ravisegu eemaldab peanahalt surnud naharakud, leevendab ärritust ja taastab loomuliku peanaha ph-taseme.

3. Haavahooldus
Kui herilase nõelamine või putukahammustus teeb liiga, soovitab dermatoloog Gary Goldfaden määrida veidi lavendliõli, et sügelemist ja turset vähendada. Lavendel aitab ka haavade puhul kudet taastada, mis on naha paranemisele kasulik. Goldfaden siiski hoiatab, et lavendlist võib tekkida osadel ka allergia, mis väljendub lööbena. Kui nahk on hell, tasub lavendliõli segada mõne teise taimeõli või kreemiga. Üldises mõttes tasub kõigepealt väiksel alal testida või küsida arstilt nõu.

Naudi suve ja hellita ennast õrnade ning kvaliteetsete toodetega! OHMYGOSSIP soovitab head Eesti kosmeetikat. Käsitsi valmistatud loodussõbralik Elisheva & Shoshana hoolduskosmeetika on hea kingitus igaks tähtpäevaks. Imeilusad pakendid ning väärt sisu!

 

Elisheva & Shoshana käsitsi valmistatud “Lavendli ja kristallsoola vannisool” on laia toimespektriga nahka toitev, rahustav ja enesetunnet tõstev looduslik vannilisand. Sisaldab palju antioksüdante, mis pakuvad kehale lisakaitset ning aitavad saavutada ja hoida tervislikku kehakaalu. Kristallsool sisaldab ligi sada inimkehale vajalikku looduslikku mineraali, reguleerib rasunäärmete tööd, kiirendab vereringet ning on antibakteriaalse toimega. Lavender (Lavandula angustifolia) tugevdab kapillaaride seinu, vähedab nahaärritusi ja aitab võidelda nahaprobleemidega, mõjub noorendavalt ning toimib loodusliku rahustina. Omab head mõju enesetundele, sest reguleerib kortisooli (peamise stressihormooni) taset veres.

E&S´i nahasõbralik ja kaitsvate omadustega “Lavendli ja kristallsoola vannisool” on tõhus, kestab kaua ning jätab jalad ja keha meeldivalt lõhnama. Kaunis prestiižses pakendis vannisool kaunistab teie vannituba ning on hea kingitus hoidmaks nii teid kui teie poolt armastatud inimesi.

 

Avafoto: Pexels