OHMYGOSSIP — Igaüks on kogenud või kogeb praegugi meeletut survet, et vastata ühiskonna ilu standardile. Need standardid dikteerivad sulle, mida seljas kanda, mida süüa, kuidas välja näha, kui palju kaaluda ja kujutate ette – dikteeritakse isegi, mida mõelda tuleks. Väljastpoolt tulev surve on näkku karjuv, aga see pinge, mille alla end paneme, võib ostuda lausa halvavaks, kirjutab Iheartintelligence.

Mingil ajahetkel peame siiski selle välise surve blokeerima, sest pideva ahistustunde all elamine on pingeline. Alles siis, kui oskame väljastpoolt tulevad hinnangud ja mõjutused ära blokeerida, saame olla tõeliselt ilusad inimesed, kes me tegelikult oleme.

Ära püüa olla teiste moodi ilus. Selle asemel ole hoopis enda moodi ilus!

Kogu ilu algab sisemusest. Olen kindel, et oled kohanud oma elus kedagi, kellel on imeilus välimus, aga seesiselt julm ja õel. Tavaliselt ei taha sa selliste inimestega tegemist teha, eksole? Mitte ükski kogus meiki või jõusaalis modelleeritud keha ei suuda seda inetust varjata, milline inimene seesmiselt on. Inimene lihtsalt ei ole ilus, kui ta on seesmiselt kole.

Mõtle oma ilust, kui majast. Hea väljanägemisega murulapike vajab tihedat niitmist ja värske kiht värvi elavdab kodu, aga selle kodu vundament on sinu sisemine ilu. Kui vundament mureneb, pole oluline, kui roheline on muru või kui uus on katus. Maja vajub lõpuks ikkagi kokku.

Inimene, kes keskendub teiste heakskiidu nimel välisele rohkem, jätab sisemuse tähelepanuta. Tegelikult sa ei vaja teiste heakskiitu. Kõige olulisem on, et aktsepteeriksid end ise. Ühel hetkel, kui oled enda välimusega rahu teinud, saad sa hakata olema just nii ilus nagu tegelikult oled. Sellest hetkest hakkad elama külluslikumalt ja oled selline inimene, kes päriselt olla soovid. See on tõeliselt ilus tunne! Ja hetkest, kui sa lubad endal olla täpselt nii ilus nagu oled, hakkad ligi tõmbama rohkem sellised inimesi, kes on samasuguse hoiakuga. Need inimesed, keda hakkad ligi tõmbama, on palju ilusamad, kui Instagrami mõjutajad või kuulsused, kelle edu tugineb nende välimusele.

Iseenda armastamine on tõeline kingitus ja ilus oskus. Kui sa ei suuda end armastada sellisena nagu päriselt oled, ei tasu oodata, et ka keegi teine sind armastaks. See kõlab võib-olla veidi klišeena, aga see kõik on tõsi. Iseenda aktsepteerimisest ja armastusest algab tõeliselt rikkalik elu, kus kõik ülejäänu langeb omale kohale paika.

Tulevikus, kui mõttemustrid on muutunud, võid kohata oma elus inimesi, kes vaatavad sind, kuidas elad niivõrd täisväärtuslikku ja ilusat elu, aga ikkagi põlgavad sind. Nad võivad jagada sulle hinnanguid, rääkida selja taga inetusi ja üritada sind madalamale sagedusele viia. Ära tunne end halvasti! Ära lange sellesse lõksu, kuhu sind tõmmata püütakse. Selle asemel, et ennast kehvasti tunda, tunne hoopis neile kaasa. Nad on ikka veel selles võrgus, kus püüavad olla teiste moodi ilusad. Nad ei ole veel kogenud, ega jõudnud selle teadlikkuseni, et nemad on just iseendana imeliselt kaunid, rääkimata sellest, kes nad üldse seisemuses on….

Hoia kõrget sagedust, armas lugeja! Sa oled ainulaadne ja imeline just sellisena nagu oled – sinus ei ole midagi puudu!

Avafoto: Pexels/Daniel Xavier

Loe lisaks:
Kas ka sina pead töö juures palju naeratama, kuigi ei sooviks? Loe, kuidas see võib olla tõeliselt kahjulik!

3 moodust, kuidas enda keha rohkem armastada

12 minutiga stressist ja ärevusest vabaks