OHMYGOSSIP — Kas oled kunagi plaaninud dieeti pidada? Ilmselt küll. Aga kas oled kaalunud positiivsema suhtumise arendamist oma kehasse? Tõenäoliselt mitte…

Florida Ülikooli professor Pamela Keel usub, et selle asemel, et saada kaalust mõni kilo alla, muudaks enesetunnet hoopis teistsugune suhtumine. Tõsi on, et ülekaal põhjustab mitmeid terviseprobleeme, aga ka halb enesehinnang teeb tervisele paha. Enamasti on noored naised need, kes pole enda kehaga rahul, kirjutab Health24. “Ideaalse keha ja tegelikkuse vahel on suur erinevus, mistõttu paljud ei meeldi enesele. Negatiivne suhtumine oma kehasse ei motiveeri tervislikumaks hakata,” ütleb Keel.

Mida võiks muuta?
Keel´i sõnul võiks positiivset hoiakut kehasse alustada nende kolme mooduse abil:

Vaata peeglisse
Mine aluspesuväel või alasti täispika peegli ette. Uuri peegelpilti ja osuta nendele kehaosadele, mis sulle meeldivad. “Võid näiteks öelda, et sulle meeldivad jalad, mis viivad sind igale poole. Need tõstavad sind voodist üles, viivad autosse, trepist üles ja tööle. Sa ei pea kõndimise pärast muretsema,” ütleb Keel.

Keha omadused
Selle asemel, et keskenduda asjadele, mis ei meeldi, pööra asjad ümber ja keskendu osadele, mis meeldivad. Olgu see siis teie jumekas nahk või õlgade kuju.

Lihtsalt tee seda!
Võid katsetada erinevat lähenemist ja teha julgeid asju, mida tavaliselt väldid, et keha ebakindluseid peita. Riietu bikiinidesse või miniseelikusse. “Paljud kogevad vabanemise tunnet, kui märkavad, et midagi ei juhtugi, kui lühikestes pükstes poodi minna. Läbi kogemuste aktsepteerid oma keha,” julgustab Keel.

Avafoto: Pexels

Loe lisaks:
Noori naisi on LÕPUKS OMETI kuulda võetud! Modellide kehad näevad välja paremad, kui iial varem + FOTOD!

TEEKOND ühest äärmusest teise: Connie Inglis seljatas anoreksia ja on elu üle tänulik. Tema uus ILUIDEAAL on kurvikas keha

Kehamassiindeks ei ole tegelik näitaja sinu tervise osas. HOOPIS need 4 numbrit on olulised