OHMYGOSSIP — Noor, kes kooli lõpetab, on kahtlemata suure töö ära teinud – kogu pere tunneb tema saavutuste üle rõõmu ja selja taha jääb suur peatükk. Aga mida sellele armsale noorele koolilõpetamise puhul kinkida?

Siin on 6 ideed, mida kooli lõpetanud nooruk endale kingiks saada sooviks:

Raha
Raha on lihtne ja turvaline rahaidee, millega mööda ei pane. Kuigi alguses tundub veider kingiks raha anda, aga see pole sugugi nii halb idee, sest kingisaaja saab ise otsustada, mida osta või soovib hoopis säästa millegi suurema jaoks. Mõnikord on noorel välja kujunenud oma lemmik kauplus, siis sellisel puhul oleks selle poe kinkekaart väga hea idee.

Nõud
Väga paljud noored tahavad hakata koguma asju tulevase kodu tarbeks ja sellised kingid sobivad hästi kooli lõpetamise puhul. Kui tead, et noorele meeldivad mingid kindlat stiili nõud, siis kingi talle need.

Kui sa pole koolilõpetajaga nii lähedane inimene ja ei tea tema maitset, võid kinkida ühevärvilisi nõusid. Valge ja hall on sellisel juhul kindla peale minekuga toonid.

Tähendusega käeehe
Stiilivalikuid leidub seinast seina ja kindlasti leiad sinagi sobiva. Enne, kui ostma hakkad, veendu, et keegi teine sama kinki ei tee.

Kauplustes leidub erinevat stiili käeehteid ja noorte seas on populaarsed just sellised, millele saab erinevate tähendustega ripatseid juurde lisada. Võid käeehtele valida esimese ripatsi ja peale seda saab lõpetaja mälestusi ise edasi koguda reisidelt või sõpradelt.

Hobiga seotud kingitus
Noorel on kindlasti mõne tegevuse vastu huvi tekkinud ja sellest tema hobi kujunenud. Võib-olla meeldib tal kinos käia, raamatuid lugeda, kala püüda, jalgrattaga sõita, jõusaalis käia vms. Kingi talle midagi sellist, mida saab oma hobiga seotud tegevusel kasutada.

Lilled
Pidulikel sündmustel on kombeks lilli kinkida, eriti just roose. Kui soovid seltskonnast erineda, kingi mõni muu huvitav lill. Ka roose on saadaval erinevaid värve – pole vaja haarata tingimata klassikaline punane, vaid katseta kollast, roosat või virsikutooni. Kindlasti tead, mis on noore lemmik värv – vali see.

Vajalik asi
Kui kingituse eelarve on suurem ja nooruk on öelnud midagi kindlat, mida vajab, siis osta see. Tegemist võib olla näiteks uue telefoni või arvutiga. Sellest tuleb muidugi kingisaaja vanematega enne läbi rääkida, et äkki on sooviks mõni kindel mudel või toon.

Nooruslik parfüüm
Parfüümi kinkimine on veidi tundlikum valik, kuid siin aitab see, kui juba tead, mida kingisaaja soovib. Kuna noortel on parfüümide osas maitsevalik suhteliselt lai, siis seda päris õiget lõhna on raske leida. Selleks, et lõhnaga mitte mööda panna, vali mõne ilukaupluse kinkekaart.

Avafoto: Pexels/Leah Kelley

Loe lisaks:
UURING: Põhjus, miks lapsed ei tohiks koolis kogu aeg paigal istuda!

10 tööelu oskust, mida koolis ei õpetata

Blogija Inno Tähismaa: 3 – kuuline koolivaheaeg peaks olema talvel