OHMYGOSSIP – “Eestis, kus on talv kõige pimedam ja koledam aeg, on millegipärast kõige aktiivsem kooliaeg lastel. Ja suveaeg, kus on palju valgust ja pikad päevad, on millegipärast lihtsalt puhkus,” kirjutab tuntud blogija Inno Tähismaa oma ajaveebis.

Inno meelest on see arusaamatu. “Ma mäletan oma koolipõlvest, kuidas valgust oli vähe ja päeva lõpus silmad valutasid ning ma sain väga tugeva lühinägevuse. Kooli ja koolist koju minek toimus sageli kottpimedas.”

“Minu ettepanek: teha pikk 3-kuuline koolivaheaeg talvel, detsember, jaanuar, veebruar, kus loodus nagunii magab ja midagi ei toimu. Ning suvel oleks lühike 2-nädalane ujumispuhkus. Suvepäevad on Eestis nii pikad, et laps jõuab nii koolis käia kui pärast veel palli mängida ja ujumas käia. Ma saan aru, et see praegune süsteem tuleb ajast, kus suvi oli kõige pingelisem töötegemise aeg, kus lapsed olid kaasatud töötegemisse. Ja talvel, kui tööd ei tehtud, siis lasti lastel koolis käia. Aga siis olid koolipäevad lühikesed, nüüd on laste põhitöö õppimine. Või kuidas?!”

Avafoto: Inno Tähismaa koos perega (Erakogu)
Allikas: innojairja.blogspot.com.ee