OHMYGOSSIP — Unenägudes korduvad tihti samad teemad nagu näiteks lendamine või kuhugile hiljaks jäämine. Mida need ja teised unenäod tähendavad? Harper´s Bazaar selgitab kõige levinumad unenägude tagamaad lahti.

Ilmselt oled sinagi unes lennanud, tähtsale kohtumisele hilinenud või oma majas leidnud seniavastamata toa. Need on teemad, mis kipuvad unenägudes korduma. Kuigi need unenäod paistavad praegustes elusündmustes täiesti absurdsetena, on need alateadvuse peegeldused.

Siin on 8 kõige populaarsemat unetemaatikat ja selgitused:

1. Lendamine
Siin ei ole silmas peetud lennukiga lendamist, vaid iseenda füüsilist keha. Lapsepõlves on lendamisega seotud uned tavapärased, aga need vähenevad ea möödudes ja koguni lõppevad siis, kui mõistame, et lendamine on võimatu.

Mõnikord võib ka täiskasvanuna lendamist näha. See sümboliseerib tavaliselt seda, et elus läheb praegu kõik suurepäraselt. Une nägija tunneb end võimekana, asjad sujuvad vastavalt tema soovidele ja unistused täituvad.

Selliseid unenägusid esineb ka siis, kui on tegemist millestki vabanemisega.

2. Kuhugile hilinemine
Hilinemise unenäod on omased neile, kelle elu põhineb pidevatel ajakavadel ja tähtaegade tagaajamisel. Uni astub sõna otseses mõttes varvastele ja viib silmitsi elu suurima õudusega, et inimene saaks end reaalses elus aremini ette valmistada ja tähtaegadega võidelda.

Hilinemise unenäod võivad viidata ka madalale enesetundele. See uni peegeldab inimese mõtteviisi.

Kui hilinemisi esineb päris elus harva, tasub mõelda, kas praegu on elus midagi, millel on oht mööduda või ebaõnnestuda. Kui näiteks puhkusreis läheneb ja bikiinivormi saavutamise nimel pole veel lillegi liigutatud?

3. Surm
Surmaga seotud uned on häirivad ja panevad mõtlema, kuna unes kogetud kurbus tundub nii reaalne. Surmaga seotud uni viitab elumuutustele, erinevatele lõppudele ja loobumisele.

Mõne väga kalli inimese surm ei ole hoiatus või enne. See pigem peegeldab neid emotsioone, mida tegeliku elu situatsioonid põhjustavad. Selliseid unenägusid esineb tavaliselt siis, kui oma laps saavutab midagi. Hakkab näiteks potil käima või astub esimesse klassi. Une nägija kogeb, et kaotab midagi, mis on olnud ja õpib samas armastama seda, mis on tulemas.

Ka iseenda surma nägemine ei ole murettekitav. See viitab elumuutustele – vana sina on kadumas ja uus on asemele tekkimas.

4. Sõiduki üle juhitavuse kaotamine
Sõiduki juhtimine sümboliseerib oskust juhtida oma elu soovitud suunda. Uni on seotud motivatsiooni ja entusiasmiga viia protsesse edasi. Kui kaotad unenäos sõiduki üle kontrolli, tasub mõelda, kas ka su elus on midagi, millel puudub kontroll. Samuti on hea mõelda, kuidas see sind tundma paneb, kui kihutad nagu tuul.

Sellist laadi uni on tavaliselt alateadvuse hoiatus elus natuke hoogu maha võtta või mingit tüüpi tegevusi pidurdada. Vastasel juhul võib halvasti minna.

5. Partner petab
Uni, kus partner sind petab, tekitab ebameeldivaid tundeid ja muret. Õnneks on ka selline uni väga harva otseselt tõlgendatav.

Pigem näitab uni seda, et partneri elus on midagi, mis hajutab tema tähelepanu. See on põhjus, miks une nägija ei saa partnerilt soovitud tähelepanu. Suhtes võib olla töö, internetisõltuvus või mõni hobi, mis võtab partneri vaba aja enda alla. Pole ime, et tähelepanuta jääv isik näeb unes petmist.

Unenäod lõppevad suure tõenäosusega siis, kui parter hakkab sulle jälle rohkem tähelepanu pöörama.

6. Seksiga seotud uni
Seksiga seotud unel on väga harva otsene seos seksiga. Sellised unenäod võivad muidugi väga kenad tunduda.

Seksiga seotud uni ei seostu füüsilisusega. Tegelikult viitab see sellele, et soovitakse suuremat vaimset lähedust kaaslasega. Kes näeb seksiga seotud und, võib teha väikse testi. Mõtle, millised on 3 esimest sõna, mis tulevad sul pähe seoses unes nähtud kaaslasega. Kas neist kolmest on üks sõna selline, mida sa võid seostada enda isiksusega? Ilmselt on. Unes nähtud sekspartner esindab seda ja seetõttu osaleb sinu unes.

7. Testimine või testituks osutumine
Sellised unenägusid näeb erinevates elusituatsioonides, kus keegi testib sinu kannatlikkust või satud muul viisil teiste hindamise alla. Uni on sõbralik meeldetuletus sellest, et tuleb jääda rahulikuks ja valmistuda asjadeks võimalikult hästi.

8. Tühja või kasutamata ruumi leidmine
Uni tähendab seda, et oled endas endas avastamas uusi või seninägemata pooli. Unes nähtud maja sümboliseerib sind, sinu isiksust ja hinge. Kui leiad majast, mida arvad, et tead ja tunned, ühe avastamata ruumi, tähendab see endas avastamata oskuseid, mida sa ei päris elus ei kasuta. Kas sul on näiteks imeline hääl, aga töötad laotöötajana? Sinu unenägu tuletab sulle meelde, et sinus on palju enamat. Leia viis, kuidas enda andeid parimal moel ära kasutada, sest see on sinu sisse ehitatud.

Avafoto: Pexels/Bruce Mars