OHMYGOSSIP — On teada, et mitte kellegi seksuaalsed eelistused ei püsi alati samal tasemel ja see on normaalne, et magamistoa seinte vahel valitseb aeg-ajalt vaikus. Kui juhtub, et seksuaalsuse soov ei taastu, võib olla tegu ühega neist “hävitajast”, kirjutab WebMD.

Stress
Seksuaalsus ja stress on omavahel käsikäes kulgevad tegurid. Kodu, töö ja paarisuhtega seotud pinged on meile kõigile tuttavad. Stressist taastumine võib olla ka magamistoa õnne valem.

Paarisuhte probleemid
Probleemid partneriga on kõige levinum seksuaalsuse hävitaja. Lähedustunne ja seks võivad tekitada probleeme või usaldusküsimusi. Proovige kõik probleemid kaaslasega ära lahendada kas omavahel või professionaali juures enne, kui on juba liiga hilja.

Alkohol
Üks jook võib inspireerida sind vahekorda astuma, aga liigne kogus alkoholi võib nullida kõik seksuaalsed soovid ja segada sooritust. Purjus kaaslane pole kunagi erutav.

Magamatus
Kas seksuaalse soovi kadumine võib olla tingitud unepuudusest? Kas kannatad magamisprobleemide või uneapnoe all? Kõik, mis võib segada unerütmi, segab ka sooritusi armuvaldkonnas. Proovi seada uni tagasi õigesse rütmi ja paljud probleemid lahenevad.

Lapsed
Laste saamine ei põhjusta seksuaalsete soovide kadumist, aga väikelapse vanema pea on palju mõtteid täis ja sinna ei pruugi seksiga seotud mõtted mahtuda. Proovi leida lapsele hoidja, et saaksite korraks rütmist välja või proovige seksida ajal, mil laps magab lõunaund.

Ravimid
Mõned ravimid võivad põhjustada seksuaalse soovi kadumist või vähenemist. Sellised on näiteks osad antidepresandid, vererõhurohud, rasestumisvastased tabletid ja kemoteraapia. Kui arvad, et seksi isu on kadunud mõne ravimi tõttu, vestle arstiga võimalikest alternatiividest või uue annuse reguleerimisest. Ära kindlasti vaheta ravimit omapäi.

Negatiivne suhtumine kehasse
Väga oluline on tunda end seksikana, siis tekib isu vahekorda astuda. Tööta selle kallal, et suhtuksid oma kehasse positiivselt – see vajab harjutamist ja ei toimu üleöö. Kui sinu kaaslane tunneb end kehakuju pärast halvasti, julgusta teda ja tee komplimente.

Ülekaal
Ülekaalulisus või rasvumine põhjustab madalat libiidot ja põhjustab halba enesetunnet. Proovi end aktsepteerida sellisena nagu oled või alanda kaalu, sest ülekaal on üldises mõttes nagunii ebatervislik. Kasvõi mõne kilo langetamine muudab enesetunnet juba märgatavalt.

Testosterooni- ja erektsiooniprobleemid
Soorituse edukust mõjutab erektsiooniprobleem ja vanusega kaasnev madal testosteroonitase.

Menopaus
Paljud naised kogevad menopausi ajal ka voodielus toimuvaid muutuseid. Tavaliselt peitub seksuaalse soovi vähenemise taga tupe kuivus, vahekorrast tingitud valulikkus. Seda kõike saab arsti abil lahendada.

Läheduse puudumine
Läheduse ebapiisavus on samuti enamlevinum kire lämmataja. Paljud vajavad lihtsalt lähedust, mitte seksi. Selleks võivad olla sügavad vestlused, kallistamine, kohtingud või kasvõi massaaž. Leidke erinevaid viise, kuidas armastust avaldada – see ei pea olema ilmtingimata seksuaalvahekord.

Avafoto: Pexels/Pixabay

Loe lisaks:

Liisa partner keeldus peale lapse sündi seksist: Ärkasin öösel selle peale, kui mees kõrval masturbeeris

10 seksiga seotud valearusaama, mida noored tõepähe võtavad

UURING: Loe, kuidas rahaasjad seksuaalelu mõjutavad