OHMYGOSSIP — Dušši all käik tundub täiesti lihtsa tegevusena – astud vee alla, pesed end, loputad seebist ja kuivatad. Üllataval kombel see nii lihtne polegi ja paljud inimesed sooritavad oma pesurituaalil vigu, vahendab Huffington Post.

Jah, pesutoimingud polegi nii lihtsad tegevused nagu pealtnäha paistavad. Doktorid Heather Woolery-Lloyd ja Heidi Waldorf ütlevad, millised on 4 levinumat viga, mida dušši all käies sooritada.

1. Oled pikalt kuuma vee all
Woolery-Lloyd´i sõnul eemaldab liiga pikalt kuuma vee nahale laskmine viimsegi loomuliku rasu, mis omakorda viib ekseemide ja sügelemiseni. Ta soovitab käia pesus kiiresti ära ja kuuma vee asemel kasutada sooja.

2. Kasutad pesugeeli, mis vahutab liiga palju
Mida rohkem vahtu ja mulle seep tekitab, seda rohkem ka loomulikku rasu nahalt eemaldab. Seebis esinev pindaktiivne aine muudab naha kuivaks. Vaheta pesuaine mõne nõrgema toimeaine vastu. Vahuvaba, õrn, lõhnatu ja allergiavaba on näiteks testitud kvaliteediga Põhjamaine Elisheva & Shoshana “Võilille ja kitsepiima seep“.

3. Ei loputa pesuainet nahalt täielikult maha
Mõlemad spetsialistid ütlevad, et kui pesuainet ei pesta nahalt korralikult maha, nahk ärritub ja kuivab. Oleneb muidugi pesuvahendist, aga osad võivad jääda nahale halba tegema.

4. Kuivatad ihu hõõrudes, selle asemel, et tupsutada
See mängib väga suurt rolli, kuidas nahka kuivatad. Tupsutamine aitab nahakuivust leevendada. Loomulikult on hilisem kreemitamine ikkagi oluline.

Avafoto: Pexels/Pixabay

Loe lisaks:
KUI JÄTKAD neid nelja tegevust, näed peagi välja kortsuline ja elujõuetu!

10 VAJALIKKU fakti naha koorimise kohta, mida iga naine teadma peaks

5 ILUGA seotud lubadust selleks aastaks, mida kohe kasutusse võtta