OHMYGOSSIP — Allolevad tegutsemisviisid on need, millest peaksid kindlasti nüüd ja kohe vabanema, kui soovid võimalikult kaua nooruslik ja sile välja paista, vahendab Women´s Health.

Vananemisest ei ole kahjuks pääsu, küll aga saad sa palju ära teha, et seda tempot aeglustada. Esimesed vananemise märgid kajastuvad enamasti näos, mistõttu on selle eest hoolitsemine väga palju kajastust saanud. Lõputu hulk naisi katsetavad erinevaid viise, kuidas vananemisprotsessi aeglustada, aga suhteliselt harva pööratakse väga olulisele aspektile tähelepanu – see on magamise asend. Magamiseks valitud asend ja õhtused nahahoolduse rutiinid ongi need, mis kiirendavad vananemist. Sertifitseeritud dermatoloog ja Visha Skincare looja Purvisha Patel loetleb 4 igapäevast tegevust, mis võivad nahka öö jooksul kahjustada ja sellel põhjusel lasta sul vanem välja paista.

Kõhuli magamine
Patel´i sõnul jääb gravitatsioon võitjaks, kui kõhuli magad. Otsesed tulemused on paistes nägu ja turses silmaalused. Need tulenevad sellest, et gravitatsioon tõmbab keha vedeliku allapoole. Aja jooksul kaotab nahk elastsuse ja kollageen kaob. Kui soovid vananemist pidurdada, tasub magamise asendit kohe muuta – maga selili. Gravitatsioon ei saa sellisel juhul su kaunile näolapile liiga teha.

Ei pese nägu
Paljud naised unustavad (või ei viitsi) enne magamaminekut meiki näost maha pesta. Näo pesemine enne und on meeletu tähtsusega tegevus, kuna selle tegevuse käigus eemaldatakse mustus, higi ja meik. “Kui teed meigiga trenni ja higistad, poorid ummistuvad, tekivad vinnid,” selgitab Patel. “Kui sul on rasune nahk, paistab nägu veelgi läikivad,” jätkab ta. Nahaarst soovitab kasutada koorivat näopesuvahendit, et nahk saaks korralikult puhtaks ja poorid avatuks, mis on vajalik näonaha uuenemiseks ja taastumiseks öösel.

Kasutad liiga palju nahahooldustooteid
Kui kasutad palju erinevaid nahahooldustooteid ning pole päris kindel, milleks miski loodud, teed nahale pigem kahju, kui kasu. Patel´i sõnul retinooli sisaldavad tooted vähendavad kortse ja kui see ühildada tootega, mis mõeldud akne hooldamiseks, muutub nahk kuivaks ja ärritunuks. Kui nahk on kuiv ja ärritunud, näib see punetavana ja veidi põletikus ning ka peened joonekesed tulevad paremini esile. Selle asemel tasub jääda ühe toote juurde korraga, mis on su jaoks tuttav ja sobib nahale.

Ei joo piisavalt vett
Piisavas koguses vee joomine on sulle nii sisemiselt, kui välimiselt oluline. Patel´i sõnul on vähese vee joomine üks põhjustest, miks vananemise märgid varakult platsi ilmuvad. “Kui sa pole piisavalt vett joonud, kaotab nahk elastsuse,” ütleb dermatoloog. Lühikeses perspektiivis tekitab vähese vee joomine kuiva nahka, mis omakorda põhjustab kortse. Pikas perspektiivis põhjustab see juba ka elastsuse kadumist ning seda pole võimalik enam taastada. Patel soovitab päevas juua vähemalt 6 klaasitäit vett.

Avafoto: Pexels