OHMYGOSSIP — Võib olla päris keeruline sammu pidada kõiksuguste trendikate nahahooldusvahenditega. Lubage meil lisada siiski veel üks oma listi: ženšenn, kirjutab Pure Wow.

Olete ilmselt joonud teed, mis sisaldab ženšenni või kuulnud, et see juur aitab kaasa lõhnameeltele. Tuleb välja, et sel on ka mitmeid häid omadusi naha kasuks.

Mis on ženšenn?
Tegemist on ühe väga haruldase taimeliigiga, millel on valget porgandit meenutav juur. See on populaarne energia andja, põletikuvastase toimega ja immuunsüsteemi võimendaja Aasia traditsioonilises meditsiinis. Kasvatamiseks ja saagi saamiseks kuluvad tublid 6 aastat. Kuna see juur sisaldab rohkesti fütokeemilisi aineid, peetakse seda ka “supertoiduks”.

https://www.instagram.com/p/BujVhs4AUOv/

Miks on see nahale hea?
Esimene nahahooldusega tegelev iluettevõte, kes ženšenni toodetes kasutama hakkas, oli Korea bränd Sulwhasoo ja see leidis aset 60-ndatel. Korea brändid kasutavad tänaseni ženšenni, sest see muudab naha erksaks, alandab turseid ja tasakaalustab tänu B1, B2, B5 ja B12 vitamiinidele naha seisundit. Ženšenni antioksüdandid aitavad kaitsta nahka vabade radikaalide kahjustuste eest. Kuna ta annab kofeiinile sarnaselt energiat, võtleb ka tumedate silmaaluste, paistetuste, ebaühtlase nahatooni ja tundlikkusega. Ka teadus toetab, et ženšenn toetab vananemisprotsesse ja niiskust säilitavaid omadusi.

Avafoto: Ženšenn/Youtube@Vice News

Loe lisaks:
TOITUGE nagu ihuspetsialistid ning teie nahk tänab teid!

Kaitse nahka looduslikult: SPF-päikesekaitset sisaldavad paljude taimede õlid

Lihtsad nipid, mis aitavad parandada teie näonahka!