OHMYGOSSIP — Üks lugeja tõstatab Iltalehti vahendusel esile väga huvitava küsimuse. Võiks ju arvata, et kaunid naised on esimeste hulgas, keda meeste poolt ära krabatakse ning elu lõpuni õnneliku pere- ja sotsiaaleluga õnnistatakse. Mis siis, kui ilus välimus võib tegelikult hoopis karuteene teha?

“Panen tihti tähele, et mind jätakse kõrvale. Olen püüdnud sellele leida selgitust lausa psühholoogi abiga. Tema arvates ei ole viga minus, vaid kusagil mujal ja suunab mind enda muutmise asemel olukorraga leppima! Olen sõbralik, empaatiline, intelligentne ja vastutustundlik inimene. Tööl ja õpingutes olen asjale keskenduv, aga sellegipoolest teiste vastu sõbralik. Sõber ütles mulle ükskord, et ta ei soovi minuga koos liikuda, kuna tõmban välimusega kogu meeste tähelepanu ainult enda peale. Teine sõber on öelnud, et olen teistest peajagu üle – mõtles ilmselt, et ka ma ise pean end teistest peajagu paremaks… Meestelt olen aastate jooksul kuulda saanud, et minule ei tasu läheneda, kuna olen “liiga ilus”. Erandlikel juhtudel on  julgenud minuga rääkida ainult need mehed, kellel pole midagi kaotada?”

Sellest pihtimusest tõuseb esile küsimus: Kas väljanägemine mängib tõesti inimsuhetes nii suurt rolli?
Kui näed tõeliselt hea välja, võidakse sind kas kadestada või hoopis peljata. Kui väljanägemine ei vasta jällegi teistpidiselt standardile, võib kaaslase leidmine samaväärselt keeruliseks osutuda, sest inimesed pole valmis kohtuma inimesega väliskoore all.

Naise kiri jätkub:
“Olen enda arvates täiesti tavaline inimene ja seetõttu soovin oma ellu samuti tavalist inimest. Tavalisi sõpru, kes ei anna hinnanguid ja kellega saab aega veeta, tavalist meest, kellega unistada, kaisutada ja ühist aega veeta. Ma ei pea kedagi paremaks – vastupidi. Üksindus õõnestab aasta-aastalt enesekindlust ja lõppudelõpuks ei jää keegi nooremaks või kauniks, vaid vanaks ja üksindus heidab jätkuvalt varju. Ma soovin tõsiselt, et inimesed lõpetaksid hinnangute andmise puhtalt välimuse põhjal.”

Esimese maailma probleemid võivad mõndadel silmad pööritama panna, aga teisest küljest võib üksindus väga sügavale juurduda, hoolimata sellest, milline selle all kannatava inimese välimus on. Samast soost sõpru võib olla raske leida, kuna kaunist välimust seostatakse negatiivse eeldusega. Nagu ka ülal kirjutatus välja toodi, siis arvatakse, et kaunis naine võib pidada end teistest paremaks. Inimesed võivad kauni välimusega naise tegutsemist valesti tõlgendada. Sõbralikku olekut peetakse flirtimiseks, ujedust võrgutamiseks jne.

Kellelgi ei meeldi olla tõrjutud ja üksinda, sest ei vasta ühiskonnas seatud standarditele. Olgem tolerantsed kõige suhtes ja ärgem otsustagem inimese üle pelgalt välimuse järgi! 

Avafoto on illustreeriv. (OHMYGOSSIP)
Allikas: Iltalehti

Loe lisaks:
Uuringu tulemus paljastab, mida naised tahavad: mehe välimus pole tähtis!

Soome tõsielustaar Tia Kiuru: Soovin, et noored poleks enda välimuse suhtes nii kriitilised

Soome iluuisutaja Kiira Korpi tunnistab, et ilus välimus on olnud suur stressiallikas