OHMYGOSSIP — Inimesed, kes armastavad kogu südamest oma lemmikloomi, võivad eneselegi teadmata teha neile ohtlikke karuteeneid, vahendab Pets.wedmd.com.

1. Lased koeral tembutada
Jalutusrihma otsas olev koer silkab sinna-tänna ning võib seeläbi endale, peremehele ja ka teistele kõnniteel jalutavatele inimestele viga teha. Koolita oma koer rahulikult jalutama, sedasi on kõik õnnelikumad.

2. Paned liiga palju toitu korraga ette
Ülekaalulisus on lemmikloomade hulgas kasvav probleem. Ära pane kassi või koera toidukaussi täiesti täis, vaid nii palju, et ta saaks vajamineva kõhutäie.

3. Pead kassi taimetoitlaseks
Koerad võib-olla saavad hakkama taimetoiduga, aga kassid mitte. Kassi organism vajab mineraalaineid ning ta saab seda vaid loomsest toidust.

4. Pidurdad koera aktiivsust
Lemmikloom tahab ringi liikuda, et vormis püsida. Loom võib muutuda diivanil vedelejaks, kui tema peremees ei annagi talle võimalust, et õues ringi joosta. Mitteaktiivsetel koertel hakkavad kallale tikkuma igasugused erinevad haigused.

5. Mõistad koera valesti
Arvad, et koer liputab saba ainult siis, kui ta on õnnelik? Koer vehib sabaga ka siis, kui soovib olla hirmuäratav ja valvas.

6. Ei pööra koerale tähelepanu
Koerad ja kassid vajavad samamoodi tähelepanu nagu inimesed. Eemaletõrjutud isend tunneb end halvasti ja võib hakata agressiivselt käituma. Ta võib hakata asju katki närima, haukuma, kraapima või peenraid kaevama. Kass võib hakata kõvasti mjäuguma. Mängi oma lemmikloomaga nii palju, kui vähegi võimalik, näita talle, et hoolid temast.

7. Annad toidu nurumise eest preemia
Kui sa ei soovi, et koer koguaeg tuleks toidulaua juurde palakesi kerjama, lõpeta talle toidulauast toidu andmine.

8. Koer on pikalt üksi
Kui koer on terve pika päeva ruumis, võib ta hakata halvasti käituma. See käitumine ei ole koera süü, vaid peremees peaks oma aega paremini planeerima. Tasub kasvõi keegi endale appi võtta, kes koeraga pika tööpäeva jooksul jalutamas käiks.

9. Annad kassile piima
Päris mitmed täiskasvanud kassid kogevad pärast piimajoomist probleeme. Nad ei oska ise aru saada, et see põhjustab seedeprobleeme. Pane kassile parem kausitäis vett ette.

10. Annad koerale konti närida
Luude närimine võib suhu põhjustada haavasid, rikkuda hambaid ja igemeid. Mõni muu näritav toit/ese oleks parem variant.

Avafoto: Ohmygossip.com

 

Loe lisaks:
Inna Uit: Armastan kõiki loomi, aga prussakat ma koduloomaks ei võtaks
OHMYGOSSIP — Ajakiri Naisteleht uurib endiselt tippkulturist Inna Uidilt, kas ta kardab suuri prussakaid.

NUNNUMEETER põhja! 15 fotot: Kassipojad pisikestena ja nüüd suurena samas kohas
OHMYGOSSIP — Kõik loomad on poegadena nii armsalt abitud ja tekitavad sooje emotsioone. Peaaegu et alati viivad nunnumeetri põhja just kassipojad, kes kasvavad paratamatult kibekiiresti suureks. Ent kassisõprade jaoks on sellised enne ja pärast pildid meeldivad ning suurt nostalgiat tekitavad.

5 põhjust, miks eelistada koduloomaks kassi
OHMYGOSSIP — Kassid või koerad? See on igivana arutelu, kus mõlemile loomaesindajale leidub võrdselt nii poolt kui ka vastuargumente. Alljärgnevas 5 põhjust, miks kassi eelistada.

Miks kass inimest eirab?
OHMYGOSSIP — Kassid erinevad koertest, kes jumaldavad oma peremehi ja demonstreerivad seda igal võimalusel. Kass ei näita tundeid kunagi välja, kuid ka tema jaoks on inimesed väga tähtsad, kirjutab Piret Pappel Tartu Ülikooli teadusuudisteportaalis Novaator.