OHMYGOSSIP — Kassid või koerad? See on igivana arutelu, kus mõlemile loomaesindajale leidub võrdselt nii poolt kui ka vastuargumente. Alljärgnevas 5 põhjust, miks kassi eelistada.

1. Kassiinimesed on targemad
Vähemalt sedasi väidab USA Carroll University eelmise aasta uurimus. Uurimuses võrreldi kasse või koeri pidavaid inimesi ning selle tulemusel saavutasid kasside omanikud paremad intelligentsuse testi tulemused. See tuleneb sellest, et kassid võluvad inimesi teatud iseloomuomadustega. Kasside fännid olid muideks võrreldes koerte inimestega avatuma mõtlemisega ja introvertsemad.

2. Kassidel on võrreldes koertega väiksem ökoloogiline jälg
USA´s aastal 2009 ilmunud raamatu järgi oli keskmise suurusega koera süsiniku jalajälg võrreldav kahe maasturi suurusega. Seda põhjendati koera toidus sisalduva lihakogusega. Kassid söövad vähem ning seetõttu võrdub nende ökoloogiline jalajälg väikse auto suurusega.

3. Kassid ei pritsi
Kui koer joob oma kausist vett, on kogu põrand seda täis. Kasside järel on koristamist vähem. Priceton University ja Massachusseetts Institute of Technology ühisuuringu tulemusel selgub, et koera keelel tekib veega puutudes kaheksa korda tugevam gravitatsioon, võrreldes kassiga.

4. Kassi omamine võib kaitsta südant
University of Minnesota uurijate sõnul on 40 protsendil kassiomanikel väiksem võimalus haigestuda südamehaigustesse. Mitmete uuringute tulemusel on looma omamine (ükskõik, millise looma) stressimaandaja. Nii koerte kui kassidega koosviibimine on vähendanud ka vererõhku.

5. Kasside ülalpidamine on soodsam
Kasside ülapidamine on odavam, kui koerte. Toidule kuluv raha on väiksem. Samuti ei vaja kassid nii palju mänguasju, kaelarihmasid ja muud varustust.

 

Loe lisaks:
Miks kass inimest eirab?

Kassid erinevad koertest, kes jumaldavad oma peremehi ja demonstreerivad seda igal võimalusel. Kass ei näita tundeid kunagi välja, kuid ka tema jaoks on inimesed väga tähtsad, kirjutab Piret Pappel Tartu Ülikooli teadusuudisteportaalis Novaator.