“Mina söön suvel peamiselt seda, mis mul aias kasvab. Ma kasvatan oma söögilava mürke kasutamata ja see on midagi, mida ma väga väärtustan,” räägib Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le ning lisab, et suvel peaks inimene toituma nii, et kõik, mis talveaga vajaka jäi, saab tasa tehtud.

Siiri Sisask, milline on olnud teie senine kõige põnevam või huvitavam suveseiklus?
Ma ei suuda selliselt kõrvutada. Minu jaoks, et oleks põnev, ei pea midagi erilist just väliselt juhtuma. Ma ausalt öeldes ei mäletagi, millal igavust tundsin. Elu ongi ise kui seiklus, ja inimese enda suhtumine.

Millised plaanid on teil eelolevaks suveks?

Suvi iseenesest loob plaane, eriti kui elada paigas, kus on võimalik aiandusega tegeleda. Muud midagi ma ei plaanigi, lihtsalt sooje ilmu nautida ja rohkem väljas liikuda.

Milline oleks teie arvates unistuste suvi?

Unistuste suvi ongi just unistuslik, kui on aega unistada. Ehk siis lihtsalt olla ja puhata.

Ehk on teil anda ka üks hea suvise söögi ja joogi retsept?

Mina söön suvel peamiselt seda, mis mul aias kasvab. Ma kasvatan oma söögilava mürke kasutamata ja see on midagi, mida ma väga väärtustan. Üks hea retsept salatiks on: Naadilehed (nooremad), võilillelehed (nooremad), salat, murulauk, taliseller, värske kurk, tomat, redis. Seda segada värske sidrunimahla ja oliiviõliga, ning lisada natuke soola. Seda salatit võib absoluutselt kõige kõrvale süüa, on ülimalt kasulik! Võilille lehtedega aga ei tasuks liiale minna, ja naadilehti ei tasuks korjata kompostihunniku kõrvalt.

Joogiks on kindlasti parim tavaline puhas ja värske kaevuvesi. Sinna võib lisada kurgiviile, maasikaviile, piparmündi lehti jne – maitse asi. Kuid vee joomine on organismile samuti väga oluline ja kasulik.

Suvel peaks inimene toituma nii, et kõik, mis talveaga vajaka jäi, saab tasa tehtud.

 

Vaata ka:
Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le: Ema suguvõsa olen tagasi uurinud kuni XVII sajandini
“Ma oma vanavanematest tunnen ainult ema ema. Mida head? Mu vanaema ütles oma 93ndal sünnipäeval, et tema meelest suurim elutarkus on tahe elada,” räägib armastatud laulja Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le.

Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le: Inimesed, ärge valige Riigikokku saadikuid, kes seal ainult lällamas käivad
“Ma tahaksin südamelt ära öelda seda, et… Seoses valimistega inimesed valiksid saadikuid, kes… oleksid võimelised Riigikogus tööd tegema, mitte lihtsalt lällama, nagu suur osa neist seal harjunud on, ja nagu ka paljudest uutest kandideerijatest õhkub,” soovib armastatud laulja ning MTÜ Saagu Valgus looja Siiri Sisask inimestele enne valimisi südamele panna. Ohmygossip räägib Siiriga Eesti sotsiaalsüsteemist ning paljust muust.

Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le: Õnneks on Eestimaa niisugune paik, kus veel leidub kohti, kus looduses viibimise eest raha ei nõuta
“Mulle meeldib metsik loodus. Õnneks on Eestimaa niisugune paik, kus veel leidub kohti, kus looduses viibimise eest raha ei nõuta,” räägib laulja Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le.

Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le: Riigi nõrgemaid tuleks aidata
“Tegeleme praegu Saagu Valgus heategevusliku töö laiendamisega üle-Eestiliseks. Praeguseks oleme avatud kolmes Eestimaa paigas – Võrus, Järva-Jaanis ja Raplas, selle aasta lõpuks veel kolmes – Rae vallas, Paides ning Pärnus. Ka Tartus käivad ettevalmistused, ning Tallinnasse ilmselt laieneme ka,” räägib ühingu Saagu Valgus loonud Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le.