“Tegeleme praegu Saagu Valgus heategevusliku töö laiendamisega üle-Eestiliseks. Praeguseks oleme avatud kolmes Eestimaa paigas – Võrus, Järva-Jaanis ja Raplas, selle aasta lõpuks veel kolmes – Rae vallas, Paides ning Pärnus. Ka Tartus käivad ettevalmistused, ning Tallinnasse ilmselt laieneme ka,” räägib ühingu Saagu Valgus loonud Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le.

Kas pooldate avalikku alkoholi tarbimist?
Kuniks ei osata alkoholiga mõõtu pidada, ei poolda ka avalikku tarbimist.

Millistes seadustes tuleks teie meelest muudatusi teha?
Kindlasti neis seadustes tuleks muudatused teha, mis puudutavad meie riigi nõrgemaid, nagu näeb ette ka EV Põhiseadus. Ma ei arva, et kõik tuleb niisama või lihtsalt inimestele kätte anda, kuid ma arvan, et need, kes abi tõesti vajavad, peaksid väärikat abi riigilt ka saama – puuetega inimesed, pensionärid, vaesuses elavad lapsed.. Kindlasti hea tahtmise korral annaks nende olukorda parandada.

Millised toidud teie meelest paksusks teevad/ebatervislikud on, on teil mõni nõrkus, püüate neid vältida?

Mulle meeldib šokolaad.. Sellepärast ma söön seda mitte liiga tihti.

Mida arvate geide abielust ja sellest, et kooseluseadus vastu võeti?
See on hea, et see seadus vastu võeti. Kui mõelda laste kaitse seisukohalt, siis leidub ohtusid lastele tänapäeva ühiskonnas kõikjalt. Kuid et samasoolised ei saaks hakkama laste kasvatamisega, on iganenud arusaam. Ja et peremudel just “ema+isa” peab olema, seegi ei toimi ju tänagi. Paljudel puhkudel kasvatakse lapsi peredes, kus puudub kasvatajana isa, või ka ema, nt juhul, kui peres on kasvatajateks hoopis vaid ema ja vanaema, onu ja vanaisa, vennad nt, või õed. Jne. Üksiainus seksuaalse orientatsiooni pärast ei tohiks inimesi hinnata kõlbmatuteks, kui pole alust arvata, et kedagi väärkoheldakse. Ma usun, et samasooliste seas on samuti väga palju ja väga vastutstundlikke inimesi, kes ka laste kasvatamisega suurepäraselt hakkama saavad.

Mida põnevat meenutaksite suvest?
Ehk reis Peterburgi. Ei oleks osanud oodata, et see linn sedavõrd muutunud on, nii puhtaks ja kauniks linnaks kujunenud. Ja väga soojad ning vastutulelikud inimesed on sealsed kohalikud.

Millised on teie plaanid lähemal ajal ja aasta lõpuks?

Tegeleme praegu Saagu Valgus heategevusliku töö laiendamisega üle-Eestiliseks. Praeguseks oleme avatud kolmes Eestimaa paigas – Võrus, Järva-Jaanis ja Raplas, selle aasta lõpuks veel kolmes – Rae vallas, Paides ning Pärnus. Ka Tartus käivad ettevalmistused, ning Tallinnasse ilmselt laieneme ka. Toetame oma tegevusega vaesuses elavaid peresid, eriti aga lapsi. Ning mul olekski hea meel üles kutsuda kõiki lugejaid osalemaks meie jõulukingituste kogumise kampaanias. Igal aastal oleme teinud lastele pakid vajalike tarbeesemetega – sokid, kindad, muud kudumid, seebid, sampoonid, mängud, kunstitarbed, raamatud jne. Tingimuseks on see, et annetatavad esemed peaksid olema uued, sest ka vaesuses elavad lapsed mõnikord igatsevad päris enda omi asju, mida poleks keegi teine enne kasutanud. Kellel oleks huvi meid toetada, palume tutvuda meie kodulehega www.saaguvalgus.ee ja leida sealt meie kontaktid, kuhu annetused saata või ise kohale tuua. Alustame pakkimist detsembri teisel nädalal. Eelmisel aastal said kingitused 1200 last. Sel aastal ilmselt aga veelgi enam lapsi kingitused saavad, sest keskuseid on meil nüüd ühe asemel rohkem.

Kas teil on midagi ka südamel, mida sooviksite ära öelda?

Süda väga ei valutagi, nii et midagi keerulist omaenese elust või arvamustest öelda ei ole. Kuid sooviksin, et ühel päeval iga “unustatud” lapseni jõuaksime oma tegevusega Saagu Valguses.