“Ma oma vanavanematest tunnen ainult ema ema. Mida head? Mu vanaema ütles oma 93ndal sünnipäeval, et tema meelest suurim elutarkus on tahe elada,” räägib armastatud laulja Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le.

Siiri Sisask, kui palju tunnete oma sugupuud-juuri?
Olen uurinud ja ema sugupuu kohta olen infot leidnud palju. Isa kohta kahjuks mitte. Üks isa esivanematest olla olnud mustlane, aga üks jällegi kellegi aadliku sohilaps. Kummagile kuuldusele pole ma tõepõhja leidnud. Emapoolsed esivanemad on kõik eestlased olnud, niivõrd, kuivõrd see võimalik on. Ema suguvõsa olen tagasi uurinud kuni XVII sajandini.

Kas teie suguvõsas on mingeid huvitavaid traditsioone?

Kahjuks mitte.

Kas ja kui palju peab teie meelest paika ütlus: Veri on paksem kui vesi?
Lähisuguluse puhul võib see küll paika pidada, kauged sugulased siiski jäävad pigem kaugeks, kas pole nii? Elu on kiire igaühel ja ilmselt ka omad piirid läbikäimisel seab. Kuid mis puudutab geene – siis loomulikult on veri paksem kui vesi.

Kui oluline roll on elus vanavanematel? Mida head mäletate oma vanavanematest?

Ma oma vanavanematest tunnen ainult ema ema. Mida head? Mu vanaema ütles oma 93ndal sünnipäeval, et tema meelest suurim elutarkus on tahe elada. See ütlus ütleb aga palju mu vanaema enda kohta… Nii et – mul on üks kuldne vanaema olnud! Ta oma kutsumuselt oli maalikunstnik. Nüüd on ta 97 aastane. Ja ta on planeerinud elada sajani.

 

Vaata ka:
Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le: Inimesed, ärge valige Riigikokku saadikuid, kes seal ainult lällamas käivad
“Ma tahaksin südamelt ära öelda seda, et… Seoses valimistega inimesed valiksid saadikuid, kes… oleksid võimelised Riigikogus tööd tegema, mitte lihtsalt lällama, nagu suur osa neist seal harjunud on, ja nagu ka paljudest uutest kandideerijatest õhkub,” soovib armastatud laulja ning MTÜ Saagu Valgus looja Siiri Sisask inimestele enne valimisi südamele panna. Ohmygossip räägib Siiriga Eesti sotsiaalsüsteemist ning paljust muust.

Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le: Õnneks on Eestimaa niisugune paik, kus veel leidub kohti, kus looduses viibimise eest raha ei nõuta
“Mulle meeldib metsik loodus. Õnneks on Eestimaa niisugune paik, kus veel leidub kohti, kus looduses viibimise eest raha ei nõuta,” räägib laulja Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le.

Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le: Riigi nõrgemaid tuleks aidata
“Tegeleme praegu Saagu Valgus heategevusliku töö laiendamisega üle-Eestiliseks. Praeguseks oleme avatud kolmes Eestimaa paigas – Võrus, Järva-Jaanis ja Raplas, selle aasta lõpuks veel kolmes – Rae vallas, Paides ning Pärnus. Ka Tartus käivad ettevalmistused, ning Tallinnasse ilmselt laieneme ka,” räägib ühingu Saagu Valgus loonud Siiri Sisask Ohmygossip.ee’le.