OHMYGOSSIP — Olen tuttavaks saanud nii paljude sümpaatsete venelastega. Kahju kohe kuulda, kuidas neil on olnud halbu juhtumeid eestlastega, just rahvuse pärast. Täpselt sama on ka nende eestlastega, kes tahaks sõprust soetada venelastega kuid mõni tuttav eestlane ei sooviks seda.

Milleks lasta ennast kõigutada kellegi arvamusest?  EESTLASED JA VENELASED soojendage omavahelisi suhteid! Teil on tegelikult ju nii palju head südames ja nii mõndagi ühist!

Loen ja loen neid kommentaare, kus eestlased kirjutavad kui kohutava käitumisega venelased ikka on — agresiivsed või rõveda suhtumisega
ja et kuidas ikka vihkavad neid russe. Oh palun!!! Nii mõnigi protsent eestlaseid on mitmeid kordi tõestanud, et on vahel hullemad kui 100 venelast plus 5 Chicago mustanahalist kokku! Eesti naised joovad täpselt samamoodi nagu vene naised, alkašše on palju, agresiivseid mehi on ka palju, see ei tee ju tervet venelaste või eestlaste kogukonda HALVAKS! Mul on olnud vene poiss  ja ma ei saa ütelda , et ta nüüd eestlasest miskis mõttes parem või halvem oleks! Absoluutselt. Armastavad ühtemoodi, kuid samas erinevalt. Seda on raske selgitada.

Olen näinud surmakuulutuste all kahe rahvuse vahelist sõda ja parastamist, ei mingit kaastunnet! Kas see pole juba liig? See venelaste ja eestlaste vaheline sõda on ära tüüdanud. See juba vallutab maailma teadmisi. Üleeile siin üks italiaano ütles, et oli kuulnud kuidas me peale seda venelaste sõda (kes ei mäleta, siis pean silmas pronkssõduri teisaldamise pärast kesklinnas toimunud rahutusi ja röövimisi 2006 aastal) Vene rahvust vihkame.  Vihkame? Ei, mina ei vihka küll. Täpselt nii palju kui mu jaoks on ebameeldivaid persoone Vene rahvusest, on neid ka Eesti rahvusest! VIHA on LIIGA suur sõna ja ma ei tea, et ma kedagi vihkaks, sest ta on teisest rahvusest. Õigem oleks ütelda, et ma ei vihka kedagi!

Jah, ka mina olen nede venelaste vastu kes arvavad, et Eestis peaks olema rahvuskeel just  vene keel või et Eesti on venelaste riik (vms…). Eesti on EESTI ja siin olgu emakeelena ikka eesti keel. Vene keel on aga minu arust nagu üks vajalik akssessuaar, mida harimise mõttes õppida. Selleta lihtsalt enam ei saa mitte kuskil.  Itaalias näiteks on just vene keel kolmas vajalik keel, et head tööd saada. Outletid ja suuremad firmapoed on rikkaid venelasi täis. Nii nagu eestlased õpivad vene keelt, peaksid seda tegema siinsed venelased (mitte kohvikus või restoranis tuusalt ütelda, et tema on venelane ja eesti keelt ei kavatse rääkida, sõimates eestlast vene keele puudumisel)! Sellises olukorras on mõlemad kaotajad.  Soovite elada Eestis? Õppige ka keel ära (vähemalt algtasemelgi… ).  PS. MÜTS MAHA NENDE EES, KES SEDA JUBA TEEVAD  :)

See maailma rahvuste üldistamine ei meeldi üldse kohe. See situatsioon ei ole ainult venelase ja eestlase vahel. Üks rumeenlane tapab Itaalias kellegi ära, kõik kohe takka kui kohutavad need rumeenlased on jne. See üksteise kritiseerimine on löönud erinevate maade ning rahvuste vahel liiga suure lõhe mida peaks muutma ja soojendama.

EESTLASED JA VENELASED proovige üksteise vahele sild ehitada! Teil on tegelikult ju nii palju head südames ja nii mõndagi ühist!

Peatse kuulmiseni,
tsau-tsau,  ????? !