OHMYGOSSIP – Mind häirivad alati paljud asjad. Seda teavad vist juba kõik, kes mind jälgivad… Kuid see, kuidas mõni inimene toidu ära VISKAB, ületab kõik, mis mind kunagi häirinud on! Lapsed kes toitu loobivad ja sellega rõvedal viisil mängivad, inimesed kes viskavad minema leivapätsi, kuna see kukkus maha, dieedi saated kus toit lendab prügikasti. Kus lõppeb kaubanduskeskustest toit, mille “parim enne” läbi?

Olete te neid kaalusaateid vaadanud, kus tuleb treener ja toitumisekspert ja tühjendavad Su kapid ära, rääkides, et viskavad kõik “rasvad” minema? Ma ei hakka siin saate nime mainima, aga ka mina jälgisin eile ühte sellist. Näitas tüsedatele naistele igasuguseid erinevaid “HIRMUTAVAID” asju, kus oli kirst täis toitu, millesse valas vaglad ja palju muud rõvedat… See pidi miski SHOKI teraapia olema tema jaoks. Peale seda käskis toitu kirstu loopida kolmel naisel, nagu miskil pühal rituaalil ja siis irvitas selle kõige peale! Veel lohistas ta ühe auto järel ühte siga ja pistis hamburgereid selle sama auto täis. Üteldes, et need autod on teie kehad ja veate endaga seda koormat kaasas. See ajas totaalselt iiveldama mitte ainult mind, vaid ka neid, kes seal saates alla proovisid saada. Tühjendas külmkapid, valas ära kõik veinid, alkoholi ja muud joogid, mis ei olnud vesi. Külmkappi jättis vaid juurvilju. Neile see kõik ehk mõjus (vähemalt dieedile… ), kuid toidu kogus, mis seal ära solgiti oli väga suur… Ma ei tea miks, aga mind ajas vihale ja mul tulid pisarad silma. Milleks niimoodi toitu raisata? (Kindlasti olete seda saadet näinud… vihjeks: pruudid, kes tahavad pulmapäevaks alla saada ja kes võidab saab endale imelise pulmakleidi.)

Eestis on ka vist selletaoline dieeditajate programm, kus treener tuleb oma musta kotiga ja tühjendab külmkapi ja muud sahvrid. Kõik, mida üks ülekaaluline ei peaks omama, lõppeb PRÜGIKASTIS… Häbi peaks olema, head toitu niimooodi ära visata kui varjupaikades on toidupuudus. On inimesi, keda ei huvita see, et SA ülekaalus oled, ta aitaks hea meelega Su taldrikutki puhastada, kui vaid saaks. Enne kui järgmist sellist saadet filmima hakkate, tehke koostööd mõne heategevus asutusega, kes tulevad ja teevad ise külmkappides puhta töö.

Isiklikult olen ma oma elust NII palju õppinud ja tean, et kõik toit mis külmkapis, tuleb hoolikalt ära kasutada. Vägisi miskit sisse ei aja, kuid ära visata ei taha ma kunagi midagi. Olen endale teinud mõned nn. NIPID, et midagi kunagi pahaks ei läheks. Esiteks hoian külmkapi alati tühjana. Kui sealt midagi leida, siis marineeritud-, äädika-s või õlis asju — kaua säilivad ja alati midagi head käepärast. (oliivid, kurgid, paprika õlis…jne.)  Teiseks ostan iga päev sama päeva õhtusöögi materjali — hea viis hommikuti värsket õhku hingata ja jalutama minna, hea viis ennast liikuma panna ka siis kui ei viitsi… ;) Kolmandaks sügavkülmutan, mida saan. Leib, sai, juurviljad, tortellid jne. (…tean, et need pisikesed nipid ei ole miski “hiina ime”, kuid vähemalt ei viska ma midagi ära. Kui ka on miskit, mis pahaks läheb… mehe õel on paar jahikoera, kellel väga hea isu!) Ja mis veel… proovin mitte palju toitu korraga küpsetada, sest meile meeldib pisikestes portsjonites ja erinevaid asju maitsta. Nii on kindel, et külmkappi ei kogune kõikidest söökidest palju ülejääke, mida pärast ei jaksa enam ära süüa.

Ma ei teagi, miks ma seda teile siia kirjutan. Ehk loodan, et kasvõi üks inimene, kes mu blogi loeb, lõpetab toidu laristamise. Ja laristamise all mõtlen ma hea toidu ära viskamist. See “toiduga ära mängi” jutt ei peaks kunagi lõppema, seda peaks korrutama igavesti. Aga kui loll ei õpi, siis vist pole mõtet ka korrutada. Kuid kuskilt kuulsin, et eestlane pidi parim toiduhoidja olema — loodan, et see nii ka on. Ju siis kriis on õpetanud!

Kogu selle jutu peale meenus mu vanaema õpetus, et maha kukkunud leivale tuleb suud anda. Jään seda igavesti tegema… kui see just sõnnikusse ei kuku!

Kaunist kevade algust teile!

A presto.