OHMYGOSSIP – Kindlasti on teil kõigil elus kasvõi pisike soov südames, mida kunagi teha unistaksite! Minu üks nendest soovidest oli elada kasvõi üks päev Monte Carlos. See unistus sai teoks… Kas ma jäin rahule?

Monte Carlosse sõidu võimalus avanes mul siis, kui mees töö asjus sinna sõitma pidi. Olgem ausad, kaks korda ei pidanud küsima, kas ma tahan kaasa minna!  Monte Carlo asub Monaco vürstiriigi keskosas, mis on kuulus eelkõige oma Vormel-1 rallide poolest, kasiinode (nagu ma aru sain siis kohalikel elanikel ei ole lubatud seal mängida), purjeregattide, tenniseturniiride, maailma parimate disainerite toodetega kaupluste ning esmaklassiliste hotellide ja restoranide poolest. Monaco on maailmas pindalalt väiksuselt teine riik ning kõige tihedamini asustatud riik maailmas.

Hommikul kella 6st olime juba kiirteel ja sõitsime Prantsusmaa poole. Kohale jõudes (circa 4 tundi autosõitu) avanes mäeotsast vapustav vaade. Sõit mööda kurve alla Monte Carlosse, oli esimene kord kui mul paha ei hakanud!!! Olin vist vaatest nii vapustuses, et unustasin, et “mere” haiguse all kannatan!

Hotelliks valiti meile (kliendi poolt) Monaco ilusaim hotel “Hotel de Paris”. 1864 aastal ehitatud hotell on seal üks kaunemaid ja luksuslikumaid. Teenindus, ilu ja detailid väärivad iga sinna makstud senti!

Monaco sisene lilleaed on nii ilus ja kirju. Puhas, lõhnav ja lilledest, palmidest kirju. Olgem ausad… seal juba puhtuse pealt ei koonerdata!!! Suitsukoni või ükskõik mida maha visata ei tohtinud, see oli vahele jäämisel rahalise trahviga karistatav ! (mitte,et ma seda teha oleksin tahtnud, mainisin lihtsalt ära.)

Üks ilusamaid hooneid on seal Opéra de Monte-Carlo, La Salle Garniere ooperimaja, üks kaunemaid, suuremaid ja külastatumaid. Seda nähes ei oskaks arvatagi, et selle ehitamine võttis aega vaid 8 kuud ja 16 päeva.

Jalutades käisime läbi tunnelist, kust sõidavad läbi F1 autod. Seal omakorda jalutasime edasi mööda kõrguseid allapoole ja jõudsime sadamasse, mis on täis luksuslikke jahte, laevu ja muid veesõidukeid. Jõime seal ühe kokteili, puhkasime jalga ja jalutasime hotelli poole tagasi. Kiikasime sisse disainerite kauplustesse, peale mida oli käes õhtusöögi aeg!

Loomulikult päeva lõpuks (peale keskööd), olles jalutanud mööda kõikvõimalikke teid, proovisime käe ära ka kasiinos! Seal ikka üteldi, et kes läheb Monte Carlosse ja ei külasta kasiinot, ei oleks nagu Monte Carlos käinud. :D Ma ei ole elu sees nii palju soliidseid härrasmehi näinud, kui kasiinodes. Minu ettekujutus sealsest ööelust oli täiesti teistsugune. Arvasin, et mängurid koos ja läbu laialt. Aga ei. Eks seda müra oli… see normaalne, aga ei olnud nii nagu Eestis või mujal maailmas, et lähed sisse, jood oma õlut ja proovid paari mündiga õnne. Tundsin ennast täiesti teise inimesena seal! Ei tea, kas tegu oli algaja õnnes või milleski muus, aga ma ei jäänud sugugi miinusesse.

Olgem ausad, Monte Carlo on pisike, ja päevaga suudad kõik ilusama ära näha ja läbi jalutada. Puhtamat linna ei ole ma oma silmaga veel näinud — eeskujulik kord tänavatel ja sõiduteedel, inimesed on sõbralikud, naeratavad ja rahulolevad. Kindlasti jäid mul paljud kohad ja vaatamisväärsused siin nimetamata, kuid paljusid kohti on võimatu kirjeldada.

Ja arvatavasti olete juba aru saanud, et ma jäin enamgi, kui rahule!  Soovitaksin kõigile, kellel mesinädalad ees! Mitte siis ainult Monte Carlot, vaid Prantsusmaad ennast… :)

Au revoir!

Loe lisaks:
Kristiina Kalberg Gossip.ee-le: Meeldivad kõik riided, millel on pealuud või kassid peal!
Gossip.ee kaunis ja särav Itaalias elav kaasautor ja blogija Kristiina Kalberg on läbi ja lõhki naiselik ja moodne naine. Täna räägimegi temaga moest, trendidest, ilust ja shopping’ ust! “Gucci, Louis Vuitton ja Alexander McQueen! Meeldivad kõik riided, millel on pealuud või kassid peal. Näiteks Ohmygossip Couture´il on väga sheff brändimärk — armas ja moodne,” räägib trenditeadlik kaunitar Gossip.ee-le.