OHMYGOSSIP – Ma ei ütle, et minu nooruspõlv oli perfektne ja ma käitusin eetiliselt ja reeglite järgi, ABSOLUUTSELT mitte, kuid see mis toimub praeguste noortega ei ole absoluutselt normaalne. Kelle või mille süü see siiski on, et tänapäeva noored saavad kiiresti “täiskasvanuks” ja käituvad halvasti?

Seekordne blogi “IDEE” tuli mul siis, kui kahe aastane laps, ema ja ka minu, SINNA SAMMUSESSE SAATIS! Oleks te mu nägu näinud! Ma arvan, et ma jäin tol hetkel aasta vanemaks! Muidugi, nii pisike laps ehk ei saa arugi, mida see tähendab, kuid siiski! KARP JÄI LAHTI IKKAGI! Mis toimub? Kus on piirid? Kelle süü see on? Mida sellises olukorras teha?

Iga aastaga muutub noorte inimeste käitumine hullemaks ja lapsed püüavad olla “täiskasvanumad”. Paljud 14-16 aastased neiud väevad välja nagu 20nesed ja käituvad nagu diivad, suits ja drink näpus, rääkides seksuaalelust ja meestest! Meiki on nii palju näos, et sellega võiks ühe toa ära krohvida. Olematud rinnad on push-up‘iga nii kõri alla tõmmatud, et sinna peale võiks lõuga toedata! Oleks ma mees, küsiksin igalt neiult kellega tutvust teen dokumenti, et mitte mõne alaealise otsa sattuda! Noored kutid teavad rohkem suguelundite erinevaid nimesid ja roppuseid, kui tähestikku. Käituvad nagu isad. Ülbed ja tundes ennast nagu maailma nabad! Rõve!

Kui kunagi võeti õigel hetkel lastel käest kinni, pandi enda ette istuma ja räägiti kuidas lapsed siia ilma tulevad ja mis asi on seks, siis nüüd noored teavad sellel teemal kaasa rääkida enne kui piim jõuab kõrva tagant ära minna! Facebooki kontol ennast 14 aastaselt eksponeerida ja üldse ringi sebida…on see normaalne? Kus on vanemad? Mis juhtus noortega peale milleeniummi saabumist ???

Ma ei ütle, et minu nooruspõlv oli perfektne ja ma käitusin eetiliselt ja reeglite järgi, ABSOLUUTSELT mitte. Olen teinud sigadusi, mida nüüd kahetsen. Kuid see mis toimub praeguste noortega ei ole absoluutselt normaalne. Kelle või mille süü see siiski on, et tänapäeva noored saavad LIIGA kiiresti täiskasvanuks?

Näpuga kellegi peale näitama ei hakka, kuid eks suur osa sellest, kuidas lapsed käituvad, oleneb vanematest. Mina kasvasin vanemateta ja usun, et kui mul oleks olnud keegi rohkem kratis, oleksin ma tol ajal nii mõnedki lollused tegemata jätnud. Kes teab kus ja kes ma praegu oleksin?!

Vanemate kontroll laste elus, on väga oluline. Usun, et praegusel hetkel (majanduskriisiga) vanemad on kodust eemaldunud rohkem kui kunagi varem. Lapsed on suurema osa päevast järelvalveta. Sellest algabki jõlkumine cool‘ide vendadega linna peal, koolist poppi panemine, suitsu kimumine ja alkoholi rüüpamine, et olla samal tasemel teistega (vms)… Paljud vanemad ehk ei teagi, millega lapsed päevad läbi tegelevad!!!

Veel on sellist tüüpi vanemaid, kes lasevad lapsel teha mida hing ihaldab. Kas siis sellepärast, et mitte nendega vaielda ja olla sõprade silmis COOL MAMA või siis, et nii on kergem, kui ei pea lapsele ette kirjutama mida, kas võib ja ei või teha. Ja kui vanemad on veel ise noored, siis on teadagi, et ära elamata nooruspõlv tahab elamist — vedades lapsi kaasa pubidesse ja seltskondadesse, kus alkohol voolab jõgedena! See peaks olema siis lapsele eeskujuks? See kui lapsed saavad lapsi on ikka kohutav! On neid, kes saavad väga hästi hakkama, kas siis oma emade või vanaemade abiga, kuid oluline osa lastest, kes lapsi saavad, ei pruugi aru saada, et laste kasvatamine on üks raskemaid ameteid siin maailmas. Kui ikka kindel ei ole, et sellise asjaga hakkama saad ja vajad veel nooruse elamist, ÄRA TEE LAPSI!

Ei saa mainimata jätta ka INTERNETTI! Kui kunagi oli nii, et kui midagi teada tahtsid ja peas küsimused olid, küsisid vanematelt, või kellegilt lähedaselt, siis nüüd peab ainult google‘i avama ja sealt informatsiooni otsima! Ükskõik, mis küsimus see ka ei oleks, informatsiooni leiab alati.

Seks müüb, seda teame me kõik, seepärast ongi internet täis igasuguseid banaalsusi ja saite, millele ligipääs on kerge ja ligitõmbav! Internetis ringi liikudes leiab “igasuguseid” ahvatlusi, igasuguseid lollusi avaldatakse, mida lapse/noore aju kohe kordama peab. Päris palju vanemaid on ka agresiivsed ja see mõjub lapse käitumisele tohutult. Nii kuidas vanemad, nii ka laps! See on alati nii! Silmadest saab aru, kui kodus on asjad pahasti!

Ehk siis kokkuvõttes, see kuidas laps kasvab, kellega ringi liigub ja mis inimestega suhtleb, mõjutab neid. Vanemate kontroll peaks olema.
Karistama peab (KUID MITTE KÄTEGA!) !

Ma ei ole eriline õpetussõnade jagaja. Ma ei ole asjatundja. Kui ka oleks, ei tohiks ma kindlasti kellelegi ütelda, kuidas ta oma last kasvatama peaks. Ma ei ole veel emagi. Kuid õige pea sünnib ka meie ellu pisike! Täpsemalt peaks see juhtuma just uuel aastal, 1. jaanuaril! Loodan südamest, et see tunne, et sobin emaks on õige ja suudan kasvatada lapse, kes kunagi kellegile eeskujuks on! Mul on talle nii palju armastust kõrvale pandud, et ei suuda ära oodata millal ta mu käte vahel on!

Loodan, et keegi mu blogi nüüd südamesse ei võtnud, on erinevaid lapsi ja on erinevaid vanemaid! Loodan, et on rohkem neid paremaid, kes siia blogi teemasse ei sobi!

Soovin kõikidele olevatele ja tulevastele emmedele-issidele jõudu ja jaksu! Rohkem armastust ja hoolivust!!! Ja kulla noored, nautige nooruspõlve! Elu on liiga ilus, et seda varakult rikkuma hakata!

Päikest!