OHMYGOSSIP — Kuivšampoon on kiirete hommikute päästja. Nagu kõik juuksesättijad teavad, siis erinevatel toodetel on suur vahe, kuna nad koosnevad erinevatest ainetest, vahendab Tyyli.com.

Kuivšampoon on väga paljude inimeste abivahend, sest kiire elutempo tõttu ei ole alati võimalik juuste pesemisele ja kuivatamisele ning sättimisele aega kulutada. Kuivšampoon pikendab juuste pesemise vahet, värskendab ka kõige rasusemaid juukseid ja annab kiharatele niisutust, kohevust ning tekstuuri.

Siiski on väga oluline, mida oma juustele spreida. Teinekord juhtub, et kuivšampoon jätab juuksed kahvatuks ja tolmuseks ning tundub, et juuksed näevad välja hoopis kehvemad, kui enne. Kuivšampoonid sisaldavad tärklist, mistõttu aitab hoolikas koostisosade lugemine toote kvaliteeti määrata. Tärkis võib pärineda kartulist, tapiokist või riisist.

“Võib kindel olla, et kuivšampoon toimib, kui selle materjalina on kasutatud riisitärklist. Riisitärklis on koostiselt peenem, mistõttu on lõpptulemus kergem,” ütleb  rahvusvaheline koolitaja Linda Quebec.

Teine põhjus, miks juuksed jäävad peale kuivšampooni veidralt hoidma, on see, et paljud pihustavad kuivšampooni ainult peanahale, aga ei harja juukseid seejärel läbi. Juuste läbiharjamine tagab selle, et üleliigne toode tuleb juustelt maha ning lõpptulemus jääbki kerge ja kena.

Avafoto on illustreeriv. Foto: YouTube/Renee’s Way

Loe lisaks:
SÖÖ neid toiduaineid ja juuksed pakatavad elujõust

NIPP, kuidas kuivšampooni mõju kauem säiliks + VIDEOõpetus!

9 LEVINUD müüti juuste kohta: Kogu tõde hallide juuste ja lõhenemise kohta + palju muud!