OHMYGOSSIP — Naiste juuksed kogevad elu jooksul palju lõikamist, värvimist ja tihti ka kuumtöötlemist. Kuigi juuksed paistavad väliselt tugevad, vajavad nad tegelikult alati hoolt, vahendab Huffington Post.

“Juuksed on tervise baromeeter, vähemalt naiste puhul,” ütleb doktor Alan Bauman. “Väiksed muutused toitumises võivad naiste juustele palju kahju toota,” lisab doktor. Kiirdieedid, raua- ja proteiinivaegus võivad mõjutada juuste väljalangemist või siis halvendavad karva kvaliteeti. Ainult välisest hooldusest jääb juustele väheks. See, mida sööd, mõjutab juukseid kõige olulisemal määral.

Siin on söödav, mille eest juuksed sulle tänulikud on:

1. Looduslik lõhe
“Lõhe sisaldab palju proteiini ja omega õli,” ütleb toitumisspetsialist Paula Simpson. Need kaks toitainet on tervete juuste ja naha jaoks olulised. Looduses kasvanud lõhe on puhtam, sisaldab enim kasulikke toitaineid ja on oma hinda väärt.

2. Tumerohelised köögiviljad
Bauman julgustab inimesi rohkem tarbima rohelisi vilju, sest need sisaldavad A- ja C-vitamiine. Lisaks muule, vajab keha neid vitamiine selleks, et juuksed oleksid läikivad, niisutatud ja terved.

3. Pähklid
Pähklid on ühed väga olulised kasulike rasvhapete sisaldajad. Lisaks leidub sealt tsinki. Simpson soovitab kõige rohkem kreeka pähkleid.

4. Liha
Kuna juuksed on tehtud proteiinist, siis mida enam proteiini tarbida, seda paremini ka juuksed kasvavad. Simpson ütleb, et ka rauapuudus võib juuste väljalangemist põhjustada. “Maksas on palju rauda ja see on juuste jaoks parim rauaallikas,” ütleb Bauman. Kui aga oled taimetoitlane, söö rohelisi lehtköögivilju ja ole kindel, et saad piisavalt proteiini kaunviljadest (oad, läätsed).

5. Mustikad
Söö palju marju, sest neis leidub palju antioksüdante. Mustikad sobivad juuste heaolu mõistes väga hästi, sest neis leidub palju C-vitamiini.

Avafoto on illustreeriv: Linnea A. (Ohmygossip Couture/Olli Pekonen)