OHMYGOSSIP — Naised on pereliikmetest kõige keerulisema ja raskema loomuga. Olgu aga mainitud, et naisi jällegi ka vajatakse enim, vahendab Daily Mail.

Naised, õed ja emad on suure tõenäosusega kõige keerulisemad inimesed. See selgus üle tuhande inimese seas läbiviidud küsitluses, kus tuli kirjeldada üle 12 000 inimsuhte. Naised on need, kes kipuvad inimsuhetes enim kurtma, kontrollima ja muretsema. California ülikooli teadlastel on sellele väga hea põhjendus: naissoost pereliikmeid peetakse keeruliseks inimtüübiks, kuna nad on suure emotsionaalsusega oma pereliikmete ellu pühendunud. Claude Fischer oli üks neist, kes uuringut läbi viis ja ta ütleb, et asjas on kaks poolt. “Naised võivad olla inimesed, kellest enim sõltutakse, aga ka inimesed, kes sinu kallal enim tänitavad. See viitab sügavamale sotsiaalsele sidemele,” ütleb Fischer.

Küsitlusele vastajate seas selgus, et 15% inimestest peab oma inimsuhteid kehvaks. Õed, elukaaslased, vananevad vanemad ja töökaaslased kuulusid kõik gruppi, kellega rasked suhted. 15% vastajatest pidas lähisugulasi kohe eriti ebameeldivateks. Sõbrad olid küsitluse kohaselt veidikenegi talutavamad. Sugulasi ju nii kergelt elust välja ei heida. “Tulemused viitavad sellele, et mõnes kontekstis on keeruline valikut langetada, kellega suhelda, kellega mitte,” ütleb üks uuringu läbiviija Shira Offer. Uuring paljastas kurva tõsiasja, et sotsiaalsed suhted töökaaslaste ja tuttavatega võivad olla ühteaegu ka stressirohked ja seda eriti vanemas eas.

Küsitlusele vastajate vanus ulatus 70-eluaastani, kes kõik elasid San Franciscos.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP