“Eesti Uisuliit juhib Eesti uisuelu ja kui Eesti Uisuliit midagi otsustab, siis on ta järelikult nii otsustanud,” kõlas alaliidu peasekretäri Gunnar Kuura põhjendus, miks eelistati saata MMile Jelena Glebova, aga mitte Gerli Liinamäe.

Detsembris edestas Gerli Liinamäe Eesti meistrivõistlustel Jelena Glebovat. Et nende vahele mahtus ka Svetlana Issakova, jäi senine vaieldamatu esinumber Glebova sootuks EM-pääsmeta.

Nädala eest EMil saavutas 15aastane Liinamäe 13. koha, mõni päev hiljem oli Glebova universiaadil seitsmes – ent Liinamäe punktisumma oli kuus punkti etem.

Ometi otsustas uisuliidu juhatus eile: MMile Tokyosse sõidab teenekam Glebova. Liinamäe lähetatakse kolm nädalat varem Lõuna-Koreas peetavale juunioride MMile.

“Vahe juunioride ja seenioride MMi vahel on liiga väike, et juunioride MMist osa võtnud sportlastel jääks piisavalt aega taastumiseks, seeniori taseme kavadele ümberlülitamiseks ja ettevalmistamiseks. Väga lühikeseks jääb aklimatiseerumine ja ajavahega kohanemine,” seisab pressiteates.