Manchester Unitedi kaitsja Gary Neville teatas kolmapäeval, et lõpetab jalgpallurikarjääri. Sel kuul 36-aastaseks saav veteranist äärekaitsja pole mänginud pärast Unitedi võidumängu West Bromwich Albioni vastu aasta esimesel päeval.

Neville on veetnud kogu karjääri ühes klubis. Manchester Unitedi eest on ta väljakule jooksnud 602 korral, löönud seitse väravat ning tal on Inglismaa eest kirjas ka 85 maavõistlust, teatab AFP.

„Ma olen kogu oma elu Manchester Unitedi fänn olnud ja täitnud kõik unistused, mis mul kunagi on olnud,” ütles Neville. „Loomulikult olen ma pettunud, et mu mängijapäevad on läbi, aga see juhtub meie kõigiga ning peab teadma, millal on õige aeg ja minu jaoks on see aeg nüüd.”

„Ma olen mänginud kõige uskumatumates jalgpallimeeskondades, mänginud koos kõige paremate mängijatega maailmas ja ka nende vastu ja ma olen õnnelik, et olen olnud osa meeskonna saavutustest ja klubi suurest edust,” teatas Neville.

Neville sõlmis Unitediga lepingu teismelisena 1991. aasta juulis ning oli suurepärase meeskonna liige, mis võitis 1992. aastal Inglismaa noortekarika. Tema meeskonnakaaslased olid Ryan Giggs, Paul Scholes, Nicky Butt, vend Philip Neville ja David Beckham.