Sel aastal viimast korda toimuv Naapurivisa festival toimub 11. veebruaril Rock Café’s ja toob Tallinna soomlaste Apulanta ja Herra Ylppö & Ihmiset. Kodumaiseid värve esindavad Psychoterror ja Id Rev.

Tänavuse Naapurivisa peaesineja on Apulanta – ehe näide soomlaslikust töökusest ja sitkusest eesmärkideni pürgimisel. Alustati aastal 1991 kihutades Datsun 100-ga mööda väiksemaid ja suuremaid Soome linnu ning levitati visalt oma muusikalist sõnumit. Algusaegadel sai tihti tühjadele saalidele esinenud bänd tunda ka mõnitusi ja füüsilise vägivallaga ähvardamist, aga tahe muusikat teha jäi peale.

Tühjadest saalidest on Apulanta jõudnud suurimate festivalide kodumaise peaesineja staatusesse ja väljamüüdud klubikontserdid on nende jaoks igapäevane nähtus.

Apulanta on müünud oma plaate üle 500 000 eksemplari ja on kindlalt olnud viimase aastakümne Soome edukamaid rockbände. Kokku on Apulanta välja andnud 10 täispikka albumit, 4 kogumikku, 33 EP-d ja singlit.

Herra Ylppö & Ihmiset on Maj Karma solisti H.Ylppö sooloprojekt, mis sai alguse aastal 2008. Bänd on andnud välja kaks albumit ja aasta 2010 oli neile äärmiselt edukas. Lisaks plaadi „Pojat ei tanssi“ (Poisid ei tantsi) suurele edule esineti pea kõikidel Soome suurematel rockfestivalidel.

Psychoterroril täitub tänavu sügisel 20 tegutsemisaastat ja bänd on kindlalt tagunud oma nime Eesti rockmuusika ajalukku. Naapurivisal esitleb Psychoterror lisaks tuttavatele lööklauludele oma rikkalikust repertuaarist ka mõnda verivärsket pala.

1990. aastate teisel poolel tegutsenud punkbändist Idiootsuse Revolutsioon välja kasvanud Id Rev viljeleb eksperimentaalset indie-rocki ja nende harvad esinemised on muusikagurmaanidele kauaoodatud maiuspalaks.