Kristina Šmigun-Vähi märkis ajakirjas Naised lõppeval aastal tooni andnud tuntud inimeste lahkuminekutest ja üldse suhetest rääkides, et paljud inimesed elavad tänapäeval nagu filmis, kuid elu ei ole nagu armastusfilm, mis kestab vaid kaks tundi.

Kristina sõnul saab armumine paratamatult igas suhtes läbi ja siis algab argipäev, kus ei ole igapäevast suurt õnne, vaid on tavalised tegemised. Ta arvas, et sageli loodetakse, et inimene jääbki selliseks, nagu ideaalis on, aga tegelikult inimene muutub terve elu ning küsimus on siis selles, kas üksteisega tahetakse arvestada ning selle nimel koos töötada või mitte.

“Minu jaoks on abielu nagu tiimitöö, see on ühise eesmärgi nimel edasiminek ja eesmärkide saavutamine, see pole nii, et hoian käest kinni ja on jube tore,” lisas ta.

Kristina on oma elus mõistnud, et lahkuminek on suhte pingestudes kõige kergem valik. “Ma ei arva, et kooselu peab kannatama, kui kõik on juba halvasti, eriti kui on lapsed, kes selle arvelt end halvasti tunnevad, aga kooselu nimel tuleb teha tööd,” lisas naine.