“Valgevene suur ja juhtiv magusatootja “Ivkon” kommivabrik on alustanud kompvek Lehmake tootmist. 1955 aastal tegevust alustanud kommivabrikus tootab üle 600 inimese ja tootevalikus on 1500 erinevat toodet. Ivkon omab Valgevenes suurt turuosa ja turustab oma toodangut ka Lätis, Leedus ja mujal riikides,” räägib oma ärid Eestist välismaale kolinud Urmas Velleste Gossip.ee-le.

“1972 a Rakvere Leivakombinaadis tootmisse läinud kompvekist sai kiiresti üks populaarsemaid tooteid nii Eestis kui ka terves NSVL. Lehmake on ainus tuntud nõukogude aegne kommibränd, mis ei kuulu Kalevile. Nüüdseks on Lehmakese etiket saanud kaasaegse kujunduse ja toodang pakitakse paberisse automaatliinil,” räägib Urmas Velleste, et kommi Ivkoniga liitmine on tema jaoks olnud tähtis samm.

“Mul on siiralt kahju, et tootmine ei ole enam Eestis, aga siin mängisid olulist rolli tegurid, mis pidurdasid selle brändi edasist arengut ja kuna meie ambitsioon oli ikkagi nii kaua turul olnud tuntud toote jätkuv turulhoidmine, siis ei jäänud seekord valikut.”

Samas on Velleste sõnul tal hea meel, et selle tootjaks sai kommivabrik, mis on ka Valgevenes suurim piima ja koorekommide tootja aastast 1955. “Ivkon omandas Lehmakese kaubamargi õigused Valgevenes. Julgen eeldada, et 2011 aastal saab Lehmakese kompvekist kindel turuliider oma sortimendis ja ma ei näe siin teist konkureerivat tootjat, kes suudaks konkureerida Ivkon´i tootlikuse, kvaliteedi ega hindadega,” räägib Velleste.

“Samuti toodab Ivkon edaspidi Lehmakest Hispaaniasse ja Hollandisse,” lisab Velleste entusiastlikult. “Edasise tehingu sisust, mahtudest ja rahanumbritest ma veel rääkida ei tahaks aga kindlasti teeniks ettevõte selle tehinguga miljoneid. Need advokaadid, kes seda lepingut on koostanud, teavad, mis seal kirjas on ja Ivkon teeb omapoolse pressiteate uuel aastal.”

“Vaatamata meedias ilmunud skandaalilugudele on asjad ikkagi jõudnud sinna loogilisse sihtkohta, kuhu nad pididgi jõudma varem või hiljem. Loodetavasti palju kõmutekitanud uudised ja spekulatsioonid antud toote ümber nüüd lõpevad,” usub Velleste.

[ot-gallery url=”gallery/urmas-velleste-valgevene-suurim-kommivabrik-haaras-lehmakese-kompveki-oma-tootmisse”]