Kadunud Alexander McQueeni looming pannakse kevadel välja New Yorgi Metropolitani muuseumi. Näitus “Alexander McQueen: Savage Beauty” avatakse 4. mail ja see jääb avatuks kuni 31. juulini. Näitus on 2. mail toimuva Kostüümiinstituudi gala põhiteema, vahendab ajakiri Mood..

Näitusele pannakse välja McQueeni 19 aastat kestnud karjääri sada parimat teost. Kostüümid on pärit nii McQueeni Londoni arhiivist kui ka Pariis Givenchy moemajast, kus McQueen töötas aastail 1996-2001. Näitus on jagatud sektsioonideks “The Savage Mind”, “Romantic Gothic”, “Romantic Nationalism”, “Romantic Exoticism” ja “Romantic Primisivism”.

Sektsioon “Cabinet of Curiosities” sisaldab McQueeni kaastöötajate kübarameister Phillip Treacy ja juveliir Shaun Leane’i töid. Filmitoas saab näha McQueeni moeshow’de disainerite Sam Gainsbury ja Joseph Bennetti loomingut. Gainsbury ja Bennett on ühtlasi näituse loomingulised konsultandid.

Näitusega seoses on valminud piiratud koguses pakutav raamat “Alexander McQueen: Savage Beauty”, mis sisaldab 250 illustratsiooni ja intervjuusid McQueeni uue disaineri Sarah Burtoni ja disaineri lähimate usaldusalustega.