Karl Lagerfeld väidab, et Coco Chanel kaotas oma karjääri lõpuaegadel sideme reaalsusega. Chaneli praegune loominguline juht väidab, et ta on endiselt Coco Chaneli loomingu suur austaja – kuid ta ei saa eitada, et legendaarne moekunstnik tegi vigu, mistõttu tema pärand pole nii suur kui inimesed arvavad, vahendab ajakiri Mood.

“Coco tegi palju, kuid mitte nii palju kui ta arvas, et ta tegi,” räägib Karl Lagerfeld. “Ta elas selle üle. Ta võis teeselda asju, mida madame Vionnet’ taolised inimesed ei saanud teeselda, sest neid polnud kohal ja neil polnud sellist isiksust, mis võimaldaks öelda selliseid asju nagu Chanel ütles. Ta polnud üksnes naine – ta oli oma aja disainer.”

Lagerfeldi sõnul oli Coco esimene viga see, et ta ütles: “Ma ei tunne ainsatki meest, kellele meeldiks miniseelikus naine.” Ta usub, et keegi lihtsalt ei julgenud 86aastasele vanaprouale öelda, et miniseelik on seksikas ja suurepärane. “Tema teine viga oli see, et ta arvas, et teksapüksid on kohutavad. Käes olid 60ndad ja teksad olid sellel hetkel maailma suurmood,” räägib Lagerfeld. “Keegi ei tahtnud, et vanainimene neile ütleks, et miniseelikud ja teksapüksid ei kõlba kuhugi. Tulemuseks oli see, et Coco Chanel kaotas oma võimu ja mitte kedagi ei huvitanud enam, mida ta tegi.”

Lagerfeld on Chaneli moenägemuse endale käepäraseks töödelnud. “Ma mängin Chaneli elementidega nagu muusik mängib nootidega,” ütleb ta protaalile Vogue. “Kui oled korralik muusik, ei pea sa kogu aeg sama muusikat mängima.”