OHMYGOSSIP – Meeste ja nende keha kohta on mitmeid laialt levinud müüte, millest kuulsaim on see, et jalgade suurus viitab peenise suurusele. Teadlaste sõnul vastab tõele see, et peenise ja varvaste nagu ka kliitori ja sõrmede suuruse määravad ära samad geenid, kirjutab LiveScience.

Müüt 1: jalgade suurus viitab peenise suurusele
«Kuid ühe pikkus ei saa määrata teise pikkust ja vastupidi,» nentisid uurijad. 2002. aastal Londonis St. Mary´s Hopsitalis 3000 mehega tehtud uuringus ei leitud sõrmede ja suguelundi pikkuse vahel korrelatsiooni. «Kuna mehed on selle müüdiga nõus, siis otsustasime näidata, et asjad ei pruugi nii olla, nagu nad arvavad,» lisasid teadlased.

Müüt 2: juuksed
Kui mehed lõikavad juuksed pidevalt väga lühikeseks, siis juuksed kasvavad kiiremini ja on tihedamad. «Kui see vastaks tõele, siis ei oleks meestel kiilaspäisusega probleeme,» sõnas Indiana ülikooli teadlane Aaron Carroll.

Carroll on välja andnud ka meeste tervisemüüte käsitleva raamatu «Don’t Swallow your Gum: Myths, Half-truths and Outright Lies About Your Body and Health» (Ära närimiskummi alla neela: müüdid, pooltõed ja valed sinu keha ja tervise kohta). Carrolli kinnitusel näevad lühikeseks lõigatud juuksed paksemad ja tugevamad välja, kuid nende pikemaks kasvades on nad tegelikult samasugused nagu enne äralõikamist.

Müüt 3: Sperma sisaldab palju kilokaloreid.
Sperma koosneb veest ja toitainetest nagu C-vitamiin, kaltsium ja magneesium. Lisaks on selles ka fruktoosi. Kuid üks seemnepurskekogus sisaldab ainult 5- 7 kilokalorit. «Seda ei peaks vaatama kilokalorite vaatevinklist,» arvas Indiana ülikooli arst Rachel Vreeman.

Müüt 4: Vallaliste meeste seks on parem kui abielus meestel.
Laialt on levinud arvamus, et abielus meeste seksuaalelu on igavam ja viletsam kui vallaliste meeste oma.

2006. aastal tehtud uuring näitas, et abielus meeste seksuaalelu kvaliteet on vallaliste meeste omast parem. Abielus meeste naised saavad rohkem orgasme ja need mehed ning nende naised harrastavad voodis rohkem eksperimenteerida, eriti suuseksi valdkonnas.

Müüt 5: Mehed mõtlevad seksile iga seitsme sekundi tagant.
«See oleks sama hingamisrütmiga. Kellelgi ei ole sellist füüsilist, vaimset ega hingelist vastupidavust kogu aeg seksile mõelda,» selgitasid teadlased. USA seksuoloogi Edward Laumanni poolt tehtud uuring näitas, et 43 protsenti meestest  ei mõelnud päevas seksile mitte kordagi, suur osa meestest mõtles seksile paar korda nädalas või isegi ainult paar korda kuus.

Avafoto on illustreeriv: OHMYGOSSIP