OHMYGOSSIP — Jaheda temperatuuri põhjuseks – mitte väljas, vaid magamistoas -, võib olla näiteks stress, migreen, mured või midagi muud. Voodielu ergutamise üheks võimaluseks on tuua tuppa hästi valitud eeterlike õlide aroom, kirjutati õliapteegi kodulehel aromamour.eu, vahendab Postimees.

Paljud aroomiteraapia alased uuringuid on näidanud, et lõhnade kasutamine ergutab verevoolu nii meeste kui naiste suguelundites. Meeste puhul on neid aroome siiski rohkem ja naiste puhul «keeravad mõned lõhnad nad lausa kinni» – näiteks grill-liha lõhn.

Kuigi eeterlikke õlisid teatakse pigem stressi leevendajate, immuunsuse tõstjate ja kümetushaiguste ravimina, siis võib aroomiteraapia teha imesid ka magamistoas. Kindlad õlid ja lõhnad äratavad tunded ja füüsilised ihad nii meeste kui naiste puhul.

Kui aroom paneb inimest end hästi tundma, siis muudab see teda ka seksikamaks ja iharaks. Samas võib valesti valitud lõhn tunnet hoopis pidurdada.


Romantilised ja seksuaalsust tõstvad eeterlikud õlid

Ilang-ilangi peetakse üheks tugevamaks ergutajaks. See tõstab libiidot ja armastajate vahelist külgetõmmet. Annab ka energiat, intensiivistab erootilisust ja soodustab seksuaalseid eksperimente.
Kasutamine: üks vatipadjake, kuhu on tilgutatud ilang-ilangi tuleks panna voodi lähedale. Kuid mitte liiga palju, vastasel juhul võib lõhn enne eufooriat põhjustada peavalu.

Roos ja roosipuu on armastuse sümboliks ja seda lõhna võib alati kasutada. Roosi lõhn soodustab nii koosolemist kui sensuaalsuse tunnet. Kõige paremini mõjub naistele, eriti kui on vaja tasakaalustada hormoone.
Kasutamine: sobib massaažiks.

Jasmiin on rahustav ja lohutav lõhn meelele ja kehale. See meenutab hingele ja kehale palju erinevaid emotsioone. Oma rahustava toime kõrval aitab jasmiini lõhn paljude paaride hinnangul taaselustada romantikat, võrgutamist ja hella kirge – kõike ühe öö jooksul.
Kasutamine: pärast õhtusööki kombineerida jasmiinitee lõhnaküünalde ja õlidega. See äratab kire, võrgutuse ja romantika tunded. Aroom pole tugev ja mõju on vaikselt kasvav. Sobib kasutada vannivees koos sandlipuu ja roosi õliga.

Hoiatus: naistele ei ole soovitata jasmiini raseduse ajal.

Patšuli on ideaalne akne, juuste ja naha raviks, stressi peletamiseks ning sobiv ka seksuaalsuse tõstmiseks.

Kaneel on ideaalne segu magusast ja vürtsikast. Vürtsid toovad välja meeste toored tunded ning samas magus aroom rahustab ja ahvatleb.

Ingverit ja musta pipart on ammustest aegadest kasutatud meeste toonuse tõstmiseks.

Sada protsenti puhastel õlidel on suurepärased teraapilised omadused ning nad ei eralda mitte mingeid toksilisi aineid õhku, kui neid kasutada aurutites või otse nahal. Sünteetilised õlid võivad aga põhjustada iiveldust või peavalu, mistõttu on väga oluline jälgida, et tegemist oleks puhta tootega.