Prillikandjatele ei vaadata enam ammugi kaastundlikult järgi, sest prillide otstarve pole enam puhtpraktiline – need on saanud trendikaks aksessuaariks, mida kannavad ka terava nägemisega inimesed. Soovides kaunilt näojooni esile toovaid prille, ei piisa vaid hästi valitud raamist, vaid tuleb õigesti teha ka silmameik, kirjutas geniusbeauty.com.

Õiged toonid
Üldjuhul peaksid meigiks valitud toonid kattuma prilliraamide värviga – sobib ka täpselt sama toon. Külmad toonid sobivad paremini hallide, hõbedaste ja tumesiniste prillidega ning soojad toonid kuldsete ja beežidega.

Nahavigade peitmine
Prilliklaasid rõhutavad eriti silmaümbruse piirkonda, mistõttu tuleb tähelepanu pöörata vigade korrigeerimisele. Selleks sobib kasutada spetsiaalset peitepulka või korrektorit.

Kulmujoon ja prilliraam

Ideaalis peaks kulmukaar klappima prilliraamiga, kindlasti ei tohiks nad vastupidise kujuga olla. Pehme ja õrnalt kumer kulmukaar sobib peaaegu iga raamiga.

Kui prilliraam on väga kitsas ja hele, sobib kulme puudri või pintsliga varjutades eriliselt rõhutada. Värviliste ja massiivsete raamidega prillide kandmisel võiks aga kulmud tagasihoidlikuks jätta.

Ripsmetušš ja prillid
Ripsmetušši kasutamisega tuleks ettevaatlik olla, kuna see läheb silmade väsimise või pisarate korral kergesti laiali.

Silmatilkasid võiks endaga alati kaasas kanda – need aitavad ärritunud või punetavate silmade puhul. Tušii võib vahetada ka kunstripsmete vastu, mis näivad loomulikud ja püsivad nädalaid.

Lauvärvi toon ja prillid

Lauvärvi tuleks kanda nii, et see üle prilliraami välja ei paista, muul juhul jätab silmameik lohaka mulje ning rikub näojoonte harmooniat. Kasutades laugude värvimiseks vaid spetsiaalseid pintsleid, jääb silmameik kenam.

Silmameik lühinägelikele naistele

Lühinägelikkuse tõttu prille kandvad naised võivad silmameigis rohkem toone kasutada. Heledamad lauvärvid tõstavad silmad esile, mis tunduvad klaaside tagant üldjuhul pisemad. Pärlmuttertoonid jäävad eriti kaunid ning erinevaid värve võib segada, et luua järk-järgulise ülemineku mulje.

Silmade optiliseks suurendamiseks on lihtne nipp – ülemise silmalau keskele tuleb kanda heledamat tooni.

Silmameik kaugnägelikele naistele
Kaugnägelikkuse puhul on soovitatav kasutada pehmetes, mattides ja konservatiivsetes toonides lauvärve. Need jätavad loomuliku mulje ja vähendavad läätsede silmi suurendavat efekti.

Ülemise lau välimist nurka tumedamaks ja sisemist nurka heledamaks toonides saab vähendada liiga lähestikku asetsevate silmade muljet, mis tihti kaugnägijate prillide puhul ilmneb.

Õige raam
Prille valides tuleks alati meeles pidada, et raamid sobiksid näokuju, soengu ja üldise stiiliga. Seetõttu ei tohiks ka meik prillide üle domineerida, vaid peaks sobima üldise imagoga.
Toimetas Heleriin Adelbert