Ma olen päris hämmingus nii paljudest kommentaaridest, mille te jätsite minu loo “Lilian Lõhmus: Minu jaoks on mood mäng, mis lisab argipäeva pisut värvi ja mida kindlasti ei tohiks võtta surmtõsiselt!” kommentaariumi. Sügav kummardus Teile kõigi nende tänusõnade eest! Proovin vastata ka nendele küsimustele, mis teemasse läksid.

Kas oskaksid soovitada algajale moealast kirjandust (eesti keeles)?
Moealast kirjandust loen ise peamiselt siiski inglise keeles, sest eesti keeles on väga vähe häid selle valdkonna raamatuid. Mul on kodus ainult 2 – “Kuulsad naismoeloojad Coco Chanelist Miuccia Pradani”, mis on eesti keelde tõlgitud ja Liia Merino raamat “Läbi raskuste ilu poole”.

Öeldakse, et kõik on moes, et inimene on moodne, kui ta oma rõivad välja kannab ja ise ennast mugavalt tunneb ja kui ta oskab sobitada oma garderoobis erinevaid asju aga tegelikult ju päris nii pole. Ikkagi on igal hooajal oma trendid ja asjad mis in ja mis out. Kas hästi värvilised-kirjud kleidid on endiselt moes? Kas mustade kiledresside juurde on väga võigas kanda naiselikku top´i? Kas ülepõlve põlvikud on tänane või eilne päev? Aitäh!
Kõik, mis selga sobib, ei ole loomulikult moes. Aga kindlasti tuleks kindlaks jääda oma stiilile ja siis miksida elemente uutest trendidest. Alati on ju moes korraga mitu erinevat stiili. Nagu möödunud kevadel vastandlikud õrn naiselikkus ja militaarne. Lillelised kleidid on pisut suvine teema, kuid nt koos soojade ülepõlve põlvikutega võib kokku miksida väga super koosluse!

Kust need lipsukestega mustad venivad põlvikud on pärit? tahan ka!

Ma ei tea, kust need ülepõlve lipsukestega põlvikud on pärit, kuid nt Kristiine keskuses on selline pood nagu Sokisahtel ja sealt võib miskit sarnast leida! www.sokisahtel.net

Minul oleks selline küsimus, et kogu aeg räägitakse klassikalsisest stiilist ja klassikast jne… aga mis on täpselt klassika? Kas lihtsalt musta värvi riided?
Klassikaline stiil ei ole kindlasti ainult must värv. Maailma kuulsaimad klassikalise stiili esindajad on Jacqueline Kennedy Onassis, Audrey Hepburn, Grace Kelly, Carolina Herrera. Vaadates nende stiili võib aimu saada ka klassikalisest stiilist.


Olen märganud, et enam vähem kõik Filippo Caroti tehtud pildid on hästi ilusad. Kas ta on eestlane (st. on see mingi varjunimi)? Kas ta teeb tavalistest inimestest ka pilte?

Filippo Caroti ei ole eestlane, vaid pärit Itaaliast. See ei ole ka varjunimi ja ma ei oska öelda, kas ta pildistab ka tavainimesi. Seda tuleb Filippolt endalt küsida.

Kas on olemas moe õppevideod youtubes või kuskil?
Ma tean, et YouTubes on jumestamise õpetusi, kuid moealaseid õpetusi ei ole mina kunagi sealt näinud.

Tere Lilian! Kõigepealt tahan öelda, et mulle väga meeldib Sinu blogi! Tahaksin küsida, et mida te moedisaini kursustel õpite? Kes teid õpetavad? Mida arvad Victoria Beckhami loodud moest? PS. Meeldis väga lugeda sellest, mis kus toimub ja toimunud on!
Ma otsustasin oma õpingutest teha eraldi postituse, seega ei hakka siin kooliga seotud küsimustele vastama.

Victoria Beckhami stiil mulle väga meeldib ja tema disainitud kleidid samuti. Kuid mul ei ole kunagi olnud ühtegi tema disainitud riideeset.

Kirjutasid, et Sinust saab moedisainer. Mida sulle kõige enam disainida meeldib (meeldiks) ja kas sa tahad oma brändi teha või kellegi teise juurde tööle minna?
Mulle meeldib kõige enam disainida samuti kleite. Aga ka mantleid, seelikuid, pükse jne… :)

Kas Sina kirjutasid raamatu Milana?
Mina ei kirjutanud raamatut “Milana”

Kas Amy Winehouse moodi kõrgele tõstetud juuksed on moes? Milline on praegune juuksemood? Millised soengud, juuksevärvid on in?
Moes on küll tupeeritud kõrged soengud 60’ndatest. Ilmselt inspireerib see ajastu ka Amy Winehouse ja seega võib öelda küll, et sarnane soeng on moes. Viimasel ajal on mitmed supermodellid oma kiharad lasknud blondiks värvida (Abbey Lee Kershaw), aga samas Carmen Kass värvis oma juuksed hiljuti loomulikku tumeblondi värvi ja lõikas poisipea.

Loe lisaks:
Lilian Lõhmus: Minu jaoks on mood mäng, mis lisab argipäeva pisut värvi ja mida kindlasti ei tohiks võtta surmtõsiselt! SIIT