Eesti Kunstiakadeemia moeeriala lõpetanud Tiina Talumees räägib ajakirjale Anne&Stiil, et mood on üks lihtsamaid vahendeid kaaskodanikke kiirelt kõnetada.

Mis paitab/häirib Eesti tänavapildis/Eesti inimeste stiili juures teie moetundlikku silma?
Ma ei vaata inimesi tänaval kriitilise pilguga, pigem vaatan, mida kantakse ja mis inimestele meeldib, milles ennast mugavalt tunnevad. Ma arvan, et nõukogude aeg on õpetanud eestlast palju ise tegema ja leidlik olema, seda on märgata ka tänapäeval ja see on tore.

Kuidas suhtute praeguse aja noorte rõivamoodi, mida näeb tänavapildis (a la retuusid vs.balleriinad)?

Mõnikord vaatan noori ja tegelikult ei saagi aru, kes on poisid, kes tüdrukud:) Siis mõtlen, et ju see on nende eesmärk ja identiteedi väljendus. Mood ongi üks lihtsamaid vahendeid kaaskodanikke kiirelt kõnetada, arvan, et see on lihtsalt noorte keel. Muide ballerinasid kannan ise hea meelega ja seda tegi omal ajal ka juba näiteks Audry Hepurn.

Mis on selle sügise märksõnad iseloomustamaks, mis moes eriti IN on?

Hetke trend ongi naiselikkuse rõhutamine ja kui väga moodne tahta olla, siis 50ndate aastate stiilis kahar kleit annab kindla garantii.

Milline oleks nõuanne algajatele, kes väga soovivad saada ka moedisaineriteks?

Arvan, et kui midagi väga tahta, siis see ka sünnib. Sellel erialal on kindlasti vaja sihikindlust ja head närvi, vastupidavust. Ennekõike on aga oluline kirg selle suhtes, mida teed, siis tuleb ka kõik muu.