Euroopa kaugushüppe sisemeister Ksenija Balta naaseb laupäeval Londonis areenile pärast jalavaevusest tingitud kuuajalist võistluspausi. Tänavu märtsi alguses Itaalias Torinos sise-EMil Eesti rekordiga 6.87 kuldmedali saanud Balta ihkab tippvormi jõuda 15. augustil Saksamaal Berliinis algavateks maailmameistrivõistlusteks.

Eile tegi Balta Tallinnas kontroll-treeningu, mis treener Andrei Nazarovi hinnangul õnnestus hästi. «See näitas, et Ksenija on võistlemiseks korralikult valmis,» lausus Eesti parima naiskergejõustiklase juhendaja Õhtulehele.

Mõistetavatel põhjustel ei soovinud Nazarov ennustada, kui kaugele Balta praegu hüpata suudab. «Vaatame võistluse ikka rahulikult ära. Ksenija viimane kaugushüpe oli nii ammu, et enam ei mäletagi,» naljatas ta.

Teatavasti hüppas Balta viimati kaugust 7. juunil USAs Eugene’is, kus tuli teiseks 6.68ga. 20. juunil tabas 22aastast sportlast Norras Bergenis Euroopa võistkondlikel karikavõistlustel soojendusel jalakramp. Uuringutel selgus, et õnneks ei olnud tagasilöök väga ränk. Ometi pidi Balta kavandatud ettevalmistust muutma ja loobuma mitmest etteastest. Londonis selgub täpsemalt, mis seisus Balta on.