Manolo Blahnik usub, et tema kingad peatavad lahutusi. Legendaarne kingadisainer, kelle loomingut kannavad Sarah Jessica Parker, Victoria Beckham ja Kate Moss, on isiklikult kohanud paare, kelle abieluprobleemid on tänu tema kingadele lahenenud – sest meestele meeldib vaadata kõrgetel kontsadel naisi, vahendab ajakiri Mood.

“Mehe reaktsioon kontsadele on pooleldi normaalne ja pooleldi perversne, kuid nii mõnigi mees on mulle rääkinud, et ma olen päästnud abielusid. Mehed vaatavad esimesena naise jalgu, ja kõrged kontsad teevad ju jalad kauniks.”

Ehkki Manolo Blahniku kingi kannavad paljud kuulsused, väidab kingamaestro, et staaride maailm ei huvita teda. “Asi pole vulgaarsuses,” ütleb ta. “Vulgaarsus on okei, ja halb maitse on mõnikord okei. Aga kui kõik need jalgpalliinimesed su kingi ostavad… See tõesti ei huvita mind.”

Kelle jalas meeldib Blahnikule oma kingi vaadata? “Printsess Diana oli eriline naine,” ütleb Blahnik. “Ta kandis mu kingi sellise väärikusega, mida ma olen täheldanud ainult Julie Christie juures. Võimalik, et see võime on ka Kate Mossil, sest ta on naljakas ja ilus, aga üldiselt on seda staarifenomeni vaja ainult selleks, et raha teha.”